Este un preparat foarte gustos, deosebit de satios. Daca o vei face la micul dejun, ti se va face foame tarziu spre dupa-amiaza, iar daca o mananci la pranz, alaturi de o salata, s-ar putea ca masa de seara sa devina optionala in ziua aceea.
Ingrediente pentru tortilla cu cartofi si chorizo:
4 cartofi mici, fainosi, curatati si taiati cubulete mici;
Sare de mare;
Piper negru, proaspat rasnit;
6 oua mari;
2 carnati chorizo, taiati in felii de 1 cm grosime;
Frunze de rozmarin;
2 cepe mici, taiate solzisori foarte subtiri;
1 lamaie;
Ulei de masline extravirgin;
Frunzele de la 1 legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Cartofii se pun intr-o oala cu apa fierbinte si sarata si se lasa la fiert pana cand s-au inmuiat, apoi se scurg de apa si se lasa sa se usuce.
Se bat ouale, se condimenteaza cu sare si piper. Se ia o tigaie antiaderenta mare si se pun cubuletele de cartofi si feliile de chorizo la foc mediu.
Chorizo va incepe sa se prajeasca, eliberand uleiurile naturale si condimentele din compozitia sa. Dupa cateva minute, cand ingredientele s-au rumenit si au devenit crocante, se scot din tigaie.
Se adauga frunzele de rozmarin in grasimea ramasa in tigaie, apoi se pun ouale, se adauga cartofii si carnatii chorizo, nivelandu-se totul pentru a obtine un strat uniform.
Tigaia se pune la cuptor pana cand omleta devine auriu-maronie deasupra, iar la mijlocul amestecul este gatit suficient.
Cat timp se gateste omleta, se ia ceapa taiata in feliute foarte subtiri si se pune intr-un castron, impreuna cu sucul de o lamaie, putina sare si piper si se adauga ulei de masline.
Se amesteca bine, apoi se adauga frunzele de patrunjel. Se scoate omleta de la cuptor, se pune salata de ceapa si patrunjel deasupra ei si se serveste.
Foto: Shutterstock.com