Pastele obisnuite se digera greu si unele persoane au probleme serioase cand le consuma. Mai ales atunci cand pastele din grau sunt combinate cu sosuri albe de smantana sau cu carne tocata, digestia este foarte ingreunata.
Nu trebuie sa renunti la paste de tot, dar le poti inlocui cu alternative mai sanatoase, din diverse legume. Astfel nu mai consumi faina alba, care nu este deloc sanatoasa. Chiar daca suna ciudat, poti sa faci spaghete cu adevarat delicioase folosind dovleacul, telina, zucchini, morcovii ca inlocuitori pentru pastele obisnuite. Acestea se digera mai usor si nu contin o cantitate mare de calorii, iar preparatul final va fi mai usor pentru sistemul digestiv si bun pentru curele de slabire.
Ingrediente pentru spaghete din dovleac cu creveti gatiti in vin alb:
1 dovleac
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi
Un pumn de creveti proaspeti sau congelati
4 linguri cu vin alb
Sare si piper negru
Frunze de busuioc
Parmezan
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Dovleacul se taie in doua, se curata de seminte si se pune cu miezul in jos pe o tava cu o jumatate de cana de apa. Se lasa la cuptor 45-50 de minute.
Dupa ce s-a racit, se foloseste o furculita ca sa obtii spaghete din miezul lui. Poti sa pastrezi dovleacul copt in prealabil ca sa ai mereu la indemana aceste paste pentru serile in care nu ai timp sa gatesti.
Pune intr-o tigaie putin ulei, adauga crevetii si usturoiul, lasa-i cateva minute, dupa care stropeste cu vin si asezoneaza cu sare si piper.
Acest amestec se toarna peste o portie de spaghete din dovleac. Se presara parmezan si se orneaza cu frunze proaspete de busuioc.
Foto: Shutterstock.com