Supa crema de legume coapte si parmezan

1
De Alina Dragne
15 ian. 2019

Ce poate fi mai potrivit, in aceste zile geroase, decat sa stam ghemuiti pe canapea cu o carte buna si un bol de supa delicioasa?

Aceasta reteta de supa crema de legume coapte este sanatoasa dar si foarte simpla, gata in doar cativa pasi. Este foarte satioasa, adorata de toti membrii familiei si poate fi facuta in mai putin de o ora!

Cea mai aromata supa crema de dovleac

Ingrediente pentru supa crema de legume coapte:

1 cartof dulce

1 ardei gras rosu

1 ardei gras galben

2 morcovi

1 ceapa rosie

4 catei de usturoi

4 linguri ulei de masline

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita piper negru

1/2 lingurita boia dulce

1/2 lingurita chimion macinat

1 litru supa de legume

parmezan

Supa crema de linte plus un ingredient surpriza

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o tava, pune cartoful dulce curatat si taiat cubulete, ardeii grasi curatati de seminte si taiati cubulete, morcovul rondele si cateii de usturoi. Stropeste legumele cu uleiul de masline si condimentele: sare, piper, chimion si boia dulce. Pune tava in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Dupa cele 20 de minute, adauga ceapa rosie taiata fideluta si amesteca bine toate legumele. Le mai coacem inca 12-15 minute.

Scoatem legumele din cuptor, le punem intr-o oala si turnam supa de legume. Lasam supa sa fiarba timp de 5 minute, apoi, cu ajutorul unui blender, o transformam intr-o supa crema delicioasa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Toarna supa in boluri, pune o mana generoasa de parmezan in ea si decoreaza cu cimbru proaspat, daca vrei un plus de aroma.

Supa crema de telina cu cimbru

Foto: Marius Dragne