Este un preparat foarte gustos, cu o textura matasoasa si care iti va tine de cald in serile reci de iarna. O poti consuma alaturi de o salata de legume de sezon (morcovi, telina, sfecla, varza) si vei avea parte de un pranz delicios sau o cina usoara.
Daca nu ai un blender de mana, o poti pasa si intr-un mixer obisnuit de bucatarie, dar trebuie sa nu uiti sa lucrezi in transe, pentru a evita riscul de a redecora bucataria.
Supa de rosii coapte si crostini cu burrata
Ingrediente pentru supa de cartofi si praz:
-1 lingura de ulei de masline;
-1,2 kg de praz, taiat fin;
-1/2 de ceapa mare, alba, taiata cubulete;
-3 catei de usturoi, curatati si taiati mare, aproximativ 1 lingura;
-1,5 litri de supa de pui cu continut scazut de sare;
-1 lingurita de sare;
-1/2 lingurita de piper negru;
-2 frunze de dafin;
-1 lingurita de cimbru proaspat, tocat;
-4 cartofi mari, curatati si taiati cubulete;
-170 ml smantana liichida semidegresata.
Optional, pentru garnisire: cimbru, cepsoara si ulei de masline.
Mod de preparare:
Se ia o oala de dimensiuni potrivite si se pune la foc mediu. Se pune uleiul de masline si se adauga prazul, ceapa si usturoiul si se gatesc timp de 7-8 minute, pana cand incep sa devina translucide. Se adauga supa de pui, sarea, piperul, frunzele de dafin, cimbrul si cartofii si se aduce la punctul de fierbere.
Se fierbe timp de 15-17 minute sau pana cand cartofii se inmoaie. Se scot frunzele de dafin si, cu ajutorul unui mixer de mana, se paseaza supa pana cand capata o consistenta matasoasa. Se adauga smantana lichida, semidegresata si se pune pe foc pentru inca 5 minute. Se ia de pe foc si se asezoneaza cu ulei de masline, cimbru si cepsoara.
Cea mai aromata supa crema de dovleac
Foto: Shutterstock.com