Supa de morcovi cu lapte de cocos

1
De Alina Dragne
9 feb. 2019

Simplu de preparat si intens aromata! Asa as descrie reteta de azi.

Este o reteta de supa crema mai speciala, dar care garantez ca o sa va placa. Mie imi place tare mult aroma laptelui de cocos, parfumata de la morcovi si delicios de cremoasa. Iata cum sa preparati aceasta supa crema de morcovi cu lapte de cocos.

Ingrediente:

400g morcovi

1 ceapa

1 cutie de 200 ml lapte de nuca de cocos

1 lingurita curry

1/2 lingurita ghimbir macinat

1 praf de piper Cayenne

1 litru apa

3 linguri ulei de masline

sare si piper

coriandru proaspat tocat

Mod de preparare:

Curatam si tocam ceapa marunt, iar morcovul rondele.

Incingem uleiul de masline intr-o oala si calim ceapa la foc mediu. Adaugam morcovii si ii calim timp de 5 minute.

Adaugam apa, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba timp de 15 minute.

Cand morcovii s-au fiert putem scoate cateva rondele si sa le pastram pentru decor. Adaugam restul condimentelor si lasam un pic supa sa clocoteasca.

Cu ajutorul unui blender facem supa crema. O turnam in boluri, decoram cu rondele de morcovi fierti si coriandru proaspat tocat.

Foto: Marius Dragne