Este si foarte usor de preparat si va fi gata in mai putin de 30 de minute. Fructul de avocado ii confera un gust intens si cremos si are si un continut scazut de carbohidrati, ceea ce face supa perfecta si pentru cei care urmeaza dieta keto. Daca preferi, o poti servi alaturi de orez alb sau felii de tortilla facute in casa.
Este o reteta columbiana clasica (in Columbia aproape toate supele sunt servite alaturi de felii de avocado proaspat), pe care o poti prepara atat cu piept de pui, cat si cu pulpe dezosate, fierte in prealabil. Iar daca o preferi picanta, serveste-o cu ardei jalapeno.
Daca vrei sa o iei cu tine la birou, pune-o intr-un termos sau un borcan si ia fructul de avocado separat, ca sa nu se innegreasca. Cand esti pregatita sa o mananci, taie fructul de avocado in felii si adauga-l in supa incalzita.
Supa crema de legume coapte si parmezan
Ingrediente pentru supa de pui cu avocado:
-2 lingurite de ulei de masline
-1 1/2 cani de ceapa verde tocata marunt
-2 catei de usturoi
-1 rosie medie
-5 cani de supa de pui
-2 cani piep de pui fiert
-2 fructe de avocado
-1/3 cana patrunjel tocat
-4 felii de lime
-sare si piper
-1/8 lingurita chimen
-1 praf de pudra de chili (optional)
Mod de preparare:
Adauga intr-o oala mare uleiul, o cana de ceapa verde si usturoiul pisat. Soteaza timp de 2-3 minute sau pana se inmoaie legumele, adauga rosiile si soteaza pentru inca un minut. Adauga supa de pui, chimenul si pudra de chili si lasa totul pe foc timp de 15 minute, la temperatura scazuta.
Ia patru boluri, umple-le cu 1/2 cana de pui, 1/2 avocado si restul de ceapa verde si patrunjel. Toarna cate 1 cana de supa de pui si serveste alaturi de o felie de lime.
Foto: Instagram – Skinny Taste