Nu vrem sa ne incepem ziua cu dulciuri nesanatoase si care au zahar rafinat, dar pentru cei care prefera un mic dejun dulce aceste tarte vor fi un adevarat rasfat. In plus, ele constituie una dintre cele mai bune combinatii intre cereale integrale, fructe proaspete si iaurt.
Fulgii de ovaz devin crocanti si deliciosi odata ce sunt combinati cu ulei de cocos presat la rece si putina miere de albine. Iar aromele din cuptor vor inmiresma toata casa!
Un alt avantaj este acela ca odata ce ai preparat crusta acestor tarte, imaginatia ta poate sa zboare si sa folosesti absolut orice ingrediente preferi. Noi am ales sa combinam iaurtul grecesc plin de proteine cu fructele proaspete.
Ingrediente pentru tarte din granola cu fructe si iaurt:
210 grame de fulgi de ovaz marunti
120 de grame de nuci maruntite
1 lingura cu seminte de susan
5 linguri cu ulei de cocos topit
85 de grame de miere de albine
1/2 lingurita cu scortisoara
Iaurt grecesc
Amestec de fructe proaspete (capsune, zmeura, afine, mere)
Mod de preparare
Cuptorul se preincalzeste la 165 de grade Celsius.
Se amesteca fulgii de ovaz, nucile, uleiul, mierea si scortisoara.
Se preseaza cate 3 linguri din amestec in formele pentru mini-tarte.
Se introduc la cuptor 15-17 minute pana cand se rumenesc frumos. Dupa ce le scoti din cuptor se pot remodela cum doresti. Se lasa la racit in forme.
Dupa ce s-au racit complet, se scot din forme cu ajutorul unui cutit si se umple fiecare crusta cu iaurt grecesc si se orneaza cu fructe proaspete.
Foto: Shutterstock.com