Casatoriile de pe Tinder nu rezista din cauza presiunii sociale, conform unui nou studiu

1
De Alice Papuc
7 nov. 2023

Nici iubirea nu este ferita de gura lumii.

In timp ce aplicatiile de dating sunt din ce in ce mai populare, specialistii concluzioneaza: casatoriile de pe Tinder au mai putine sanse sa reziste. “Cei care au folosit aplicatii de dating au raportat casatorii de calitate mai scazuta decat cei care si-au intalnit partenerul sau partenera in offline”, se arata in analiza realizata in septembrie 2023 de cercetatorii de la Universitatea de Stat Arizona. Motivul te va surprinde!

10 cele mai neconventionale povesti de dragoste din filme

Cum s-a desfasurat studiul

Cercetatorii au intervievat un numar de 923 de adulti casatoriti din SUA. Aproximativ jumatate dintre participantii la studiu si-au intalnit jumatatea pe un site de dating, in timp ce subiectii ramasi si-au intalnit sotii si sotiile prin intermediul prietenilor, familiei, la locul de munca sau intr-un club de noapte.

Cercetatorii au cautat sa descopere cum sunt influentate satisfactia si stabilitatea casatoriei, in functie de mediul in care cei doi parteneri s-au cunoscut, fie ca este vorba despre o aplicatie de dating, fie ca este vorba despre mediul “traditional”.

Participantilor li s-au adresat intrebari precum „Cat de bine raspunde sotul/sotia nevoilor tale?” si „Cat de multumiti sunteti de casnicia voastra?” pentru a evalua satisfactia maritala generala, precum si „Ati sugera vreodata cu seriozitate ideea de divort?” pentru a indica stabilitatea. Rezultatele ar putea fi surprinzatoare pentru cei care folosesc aplicatiile de dating in mod activ.

Cuplurile de pe Tinder se simt judecate

„Participantii care si-au intalnit sotul/sotia pe platforme de dating online au raportat o mai mare marginalizare din partea societatii decat cei care s-au intalnit in viata de zi cu zi”, au afirmat cercetatorii, care au definit marginalizarea din partea societatii ca fiind masura in care societatea respinge un tip specific de cuplu.

Da, datingul online a devenit din ce in ce mai popular in ultima decada, in special printre membrii Generatiei Z si tinerii din categoria de varsta 18-29 de ani. Cu toate acestea, oamenii sunt inca sceptici: ei acorda o “valoare” mai mare relatiilor care incep in persoana, in comparatie cu relatiile incepute pe Tinder, Hinge sau alte platforme de dating.

Mai mult decat atat, cuplurile tind sa minta ca s-au cunoscut in viata de zi cu zi, la un bar sau prin intermediul unor prieteni, pentru a evita sa fie judecati de alti oameni.

Astfel, relatiile care au inceput in online sunt mai putin aprobate si mai putin sustinute de cei din jur. In lipsa acestui sprijin, cuplurile au de suferit. Fara aprobarea celor dragi, relatiile care au inceput in online ajung sa isi piarda din “magia” anterioara.

Foto: Freepik.com