O relatie este dificil de sustinut. Va cunoasteti, va indragostiti si mai departe este vorba doar despre multe eforturi din partea amandurora.
Daca te astepti ca lucrurile sa vina de la sine si sa va mearga ca la inceput intotdeauna, ne pare rau sa te dezamagim! Adesea, relatiile sunt coplesite de problemele exterioare, de rutina zilnica si de diferente de opinii.
Fie ca esti la inceputul unei relatii sau esti casatorita de ani buni, trebuie sa tii cont ca exista o principala greseala in relatie. Daca reusesti sa te feresti de ea, restul situatiilor vor fi mai usor de gestionat.
2 indicii clare care iti arata daca ai o relatie care va dura
Greseala in relatie: ce sa eviti ca sa va mearga bine
Un studiu efectuat pe 52 de persoane divortate a aratat ca al treilea cel mai important motiv pentru divort a fost „prea multe conflicte si certuri”. Dar cum se ajunge, de fapt, la atat de multe certuri si conflicte?
Ei bine, asta se intampla, pentru ca, adesea, avem tendinta sa presupunem lucruri despre partener. Presupunem ca a inteles ca l-am rugat sa duca gunoiul. Presupunem ca a spus o vorba cu intentia de a ne rani. El, la randul lui, presupune ca nu voiam ultima bucatica de prajitura. Presupune ca nu mai este nevoie de declaratii de iubire, dupa atatia ani.
Si presupunerile pot continua si varia in functie de relatie.
Greseala in relatie vine tocmai din aceasta dorinta de a intui gandurile si sentimentele partenerului. Este cumva in natura umana de a pretinde ca, dupa ceva timp, cunoastem atat de bine un om, incat stim cu exactitate ce e in mintea lui.
Nimic mai fals!
7 lucruri mai rele decat inselatul intr-o relatie
De ce facem presupuneri fata de partenerul de viata
Dr. Ivan Young, expert in comportamentul uman si Health and Wellness Coach, explica de ce apare greseala in relatie!
A face presupuneri este un obicei care se dezvolta probabil atunci cand ne simtim prea confortabil in relatie.
Adesea, relatiile incep cu o preocupare profunda pentru gandurile si sentimentele partenerului; din pacate, acest lucru se intampla din motive foarte egoiste.
In mod obisnuit, preocuparea pentru gandurile si sentimentele lor este modul tau de a te acoperi pentru a te asigura ca ii pastrezi pe ei si atentia lor concentrata asupra ta. Atunci cand nu erai inca sigura de pozitia ta si erai ingrijorata ca partenerul ar putea pleca, nu ai indraznit sa faci presupuneri cu privire la ceea ce gandea partenerul sau la ceea ce simtea.
Odata ce cealalta parte se relaxeaza si devine mai vulnerabila si mai disponibila, hipervigilenta ta scade semnificativ.
Cum poti evita aceasta greseala in relatia ta
Data viitoare cand presupui ca stii ce gandeste partenerul tau, pune-ti aceste intrebari.
Sunt aceeasi persoana care eram acum cinci ani? Sau chiar acum sase luni?
Suntem in continua schimbare si ne adaptam in mod constant la situatiile din viata noastra. Cum te poti astepta ca partenerul tau sa ramana la fel daca tu nu faci la fel?
De indata ce constientizezi daca faci si tu aceasta greseala in relatia ta de cuplu, vei putea sa remediezi problema.
Solutia este atat de simpla incat multa lume o ignora!
Comunicarea! Da, in loc sa iti consumi energia pentru a presupune ca partenerul tau nu are chef de film, intreaba-l. In loc sa presupui ca este suparat si sa traiesti in scenariul din mintea ta, deschide o discutie de suflet!
Din moment ce esti constienta de faptul ca presupunerile sunt una dintre cele mai rapide cai spre certuri si chiar despartiri – lucreaza la propria persoana si comunica deschis cu partenerul tau.
Daca amandoi va angajati sa evitati presupunerile si sa discutati despre conflicte, relatia voastra va fi mult mai satisfacatoare.
Atunci cand amandoi sunteti impliniti, relatia voastra poate merge pana departe cu succes.
Foto: unsplash.com