4 exemple de comunicare feminina pe care trebuie sa le folosesti cu partenerul tau

1
De Alice Papuc
8 apr. 2024

Aceste exemple de comunicare feminina te vor ajuta sa-ti exprimi dorintele intr-un mod eficient, evitand certurile inutile.

De cele mai multe ori, problemele de cuplu sunt cauzate de erori de comunicare sau chiar de lipsa totala a acesteia. Tindem sa presupunem ca ceea ce ne dorim sa transmitem a fost inteles, chiar daca mesajul a fost, in realitate, ostil. Ne asteptam ca partenerul sa perceapa adevarata noastra intentie sau chiar sa stie ce gandim si ce ne dorim, fara ca noi sa comunicam in mod deschis. Cu toate acestea, este vorba despre nuante. Iata 4 exemple de comunicare feminina pe care este recomandat sa le folosesti si care te pot ajuta sa gestionezi mai bine disputele in cuplu!

“Apreciez cand”

“Apreciez cand“ exprima pretuirea eforturilor pe care partenerul le face pentru tine. Astfel, nu ajungi sa-i impui lucruri sau sa vii cu diverse cereri nerezonabile, folosind fraze tot mai populare pe retelele sociale, precum “Trebuie sa ma tratezi ca pe o printesa” (expresie complet ambigua, care nu comunica nicio nevoie clara).

Obiectivul tau este sa incurajezi o anumita atitudine pe care ti-o doresti si ii arati respectul cuvenit celui de langa tine. De asemenea, ii arati ca vezi si apreciezi eforturile pe care le face. Poti exprima acelasi lucru si folosind expresii precum “Ma simt speciala cand ma tratezi / imi oferi X”.

“Este important pentru mine sa”

In loc sa ii spui partenerului tau ca “trebuie neaparat” sa faca un anumit lucru, precum rezolvarea unei sarcini, te poti concentra pe un mesaj raportat la propria persoana, precum “Pentru mine este important sa”. Astfel, ceea ce ii vei transmite nu va fi perceput drept critica sau nevoie excesiva de control. Dimpotriva, atitudinea ta denota maturitate emotionala si va ajuta relatia dintre voi doi sa se consolideze.

“M-as simti mai fericita daca”

Dupa cum observi din exemplele anterioare, comunicarea feminina eficienta implica sa fii sincera cu privire la ceea ce simti, dar sa transmiti totul intr-un mod elegant, fara certuri, blamari sau lipsa de respect.

Acestea fiind spuse, ii poti incuraja un comportament pozitiv partenerului tau spunand ca te-ai simti mai fericita daca ar face un anumit lucru, in loc sa il invinuiesti ca “niciodata nu face X lucru, nu te duce in Y loc”.

7 lectii importante pe care le-am invatat din cartea “Manifest” de Roxie Nafousi

“Prefer sa”

Sa luam o situatie clasica: iti doresti sa-i impartasesti un anumit lucru care ti s-a intamplat azi, insa partenerul tau este ocupat cu jocurile video. In loc sa-l certi ca “nu te asculta”, “nu este prezent”, ii poti spune simplu ca preferi sa discuti cu el atunci cand poate sa fie atent. Din nou, vorbesti din perspectiva ta, despre propria persoana, in loc sa-i critici atitudinea.

Foto: depositphotos.com