Frica de angajament sau pur si simplu esti in relatia gresita? Adevarul se afla chiar in fata ta

1
De Cristina Tudor
1 mart. 2024

Dragostea si relatiile sunt „terenuri fertile” pentru „explorarea” noastra emotionala si personala. Insa, in cautarea partenerului ideal, ne putem regasi adesea in fata unei intrebari cruciale: ai frica de angajament sau esti doar intr-o relatie gresita?

E timpul sa aruncam o privire profunda asupra acestei dileme, sa dezlegam misterele ei si sa ne confruntam cu adevarul care, adesea, este chiar in fata noastra.

Frica de angajament: ce ascunde aceasta temere?

Sa presupunem ca vrei sa pui punct unei relatii, dar nu stii prea bine daca decizia ta e motivata de lipsa compatibilitatii sau de starea constanta de nemultumire/nefericire, ori e pur si simplu cauzata de faptul ca te temi de un angajament. Indiferent de ratiunea din spatele fricii tale (nu vrei o relatie pentru ca ai suferit traume, ai avut exemple proaste in familie sau ti-e teama sa iti asumi un risc), frica de angajament roade adanc din satisfactia unei vieti implinite.

Dar cum iti dai seama ca aceasta e „problema” ta? Arunca o privire la durata relatiilor tale. Niciuna nu a depasit cateva luni? Hm… poate fi un semnal important. Mai departe, exploreaza sentimentele pe care le ai atunci cand iti imaginezi cum ar fi sa treci la etapa viitoare a relatiei cu partenerul actual. Simti frica, retinerea de a renunta la independenta, un strop de nesiguranta, dar si entuziasm? E 100% normal. Te cuprinde anxietatea in mrejele ei si nu-ti poti inchipui decat scenarii negativiste? Poate fi teama de angajament. Resimti pierderea independentei ca pe un doliu profund, ca pe o mica catastrofa personala? Atunci e clar ca nu ai ce cauta in acea relatie. Pune punctul pe „i”: iti e mai bine solo!

Relatie Gresita: semne subtile si mesaje clare

S-ar putea ca „problema sa nu fie la tine”, ci la relatie.

Din nefericire, uneori alegem sa ramanem in relatii care nu ne duc nicaieri, din frica de a fi singuri sau pentru ca suntem prea obisnuiti cu ceea ce cunoastem deja, astfel ca ne complacem in situatia noastra, pe principiul „rau cu rau, dar mai rau e fara rau”. Citeste continuarea pe divahair.ro.

Foto: Freepik.com