Mesele proteice sunt din ce in ce mai popularizate pe social media, si pe buna dreptate: acestea contribuie la mentinerea si construirea masei musculare. De asemenea, alimentele cu rol antiinflamator ajuta la reducerea inflamatiei din corp si la mentinerea starii de bine. Acestea fiind spuse, astazi iti prezint 4 idei pentru o cina proteica sanatoasa si gustoasa!
Somon la gratar cu legume
Ingrediente necesare:
2 bucati file de somn
1 ardei rosu, taiat felii
1 ardei verde, taiat felii
1 dovlecel, taiat felii subtiri
1 ceapa rosie, taiata felii
Sare si piper, dupa gust
Ulei de masline
Suc de lamaie
Mod de preparare:
Incalzeste grill-ul sau tigaia grill la foc mediu. Condimenteaza somonul cu sare, piper si putin suc de lamaie, in functie de gust.
Unge legumele cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare si piper.
Gateste somonul pe grill timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, pana cand este gata.
Pune pe gratar legumele pana cand sunt fragede si usor maronii.
Serveste somonul alaturi de legume si mai adauga, in functie de gust, putina zeama de lamaie.
Salata de quinoa cu ton si avocado
Ingrediente necesare:
1 cana de quinoa fiarta, conform instructiunilor de pe ambalaj
1 conserva de ton, scursa de ulei
1 avocado, cuburi
1/2 ceapa rosie, tocata
1/2 castravete, cuburi
Marar proaspat tocat
Sare si piper, dupa gust
Suc de lamaie
Ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, amesteca quinoa fiarta cu tonul, avocado, ceapa rosie si castravetele.
Condimenteaza totul cu sare, piper, suc de lamaie si ulei de masline, dupa gust.
Adauga marar proaspat tocat si serveste preparatul rece, cu lipie sau tortilla.
Chiftelute de linte
Ingrediente necesare:
300 g linte fiarta, conform instructiunilor de pe ambalaj
200 g cartofi fierti
3 fire de ceapa verde tocata
50 g fulgi de drojdie inactiva
2 catei de usturoi
Patrunjel tocat
Sare, piper, coriandru, paprika si chimen, dupa gust
Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele bine cu ajutorul unui chopper. Formeaza chiftelutele si pune-le intr-o tava, pe o foaie de copt, la cuptor, timp de aproximativ 30 de minute. Preparatul se serveste alaturi de salata verde si, in functie de preferintele tale, de un sos de tzatziki.
5 idei pentru un pranz proteic delicios
Tocanita de pui cu legume
Ingrediente necesare:
500g piept de pui, taiat cuburi
2 cartofi, taiati cuburi
2 morcovi, taiati felii
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi, maruntiti
1 conserva de rosii cuburi
1 cana de supa de pui
Condimente (boia dulce, cimbru, sare, piper)
Ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-o oala mare, incalzeste putin ulei de masline si caleste ceapa si usturoiul pana ce acestea devin translucide.
Adauga puiul taiat cuburi si caleste-l pana ce devine auriu.
Adauga cartofii si morcovii si continua sa gatesti totul pentru inca cateva minute.
Toarna rosiile cuburi si supa de pui in oala.
Condimenteaza cu boia dulce, cimbru, sare si piper dupa gust.
Lasa sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt fragede si sosul s-a ingrosat.
Serveste preparatul cald.
Foto: depositphotos.com