Desi edamamele sunt perfecte doar cu putina sare deasupra, dupa principiul „less is more”, exista si alte variante delicioase in care le poti consuma. Daca nu ai mancat edamame pana acum, este o ocazie perfecta sa le incerci si sa te bucuri de beneficiile lor.
Cea mai rapida salata pe care o poti lua usor cu tine la birou
In esenta, este vorba despre pastai ce contin boabe imature de soia. Acestea sunt foarte des intalnite in gastronomia asiatica, insa au patruns si in restaurantele noastre. Consumul de edamame vine la pachet cu o cantitate mare de proteine, fibre si micronutrienti pretiosi, precum fosforul si vitamina K.
Incearca variantele de mai jos si gateste retete inedite cu edamame!
1. Hummus din edamame
Stiai ca faimoasele pastai contin mai multe proteine decat nautul si fasolea neagra? Acest lucru le face perfecte pentru o dieta vegetariana sau vegana, dar nu numai.
Hummusul delicios poate fi obtinut cu usurinta din edamame, pasta de susan (tahini), zeama de lamaie si putin ulei de masline.
Pune edamamele si tahini in blender, apoi adauga condimentele pe parcursul prepararii. Nu adauga lamaia, uleiul, sarea si piperul la inceput, ci treptat, pentru a putea controla gustul. Astfel, te vei asigura ca obtii un hummus exact pe placul tau!
2. Wrap proaspat cu edamame si quinoa
Daca vrei o idee perfecta pentru pranz, incearca acest wrap satios. Este o varianta sanatoasa si gustoasa, pe care o poti customiza dupa bunul plac.
Porneste de la reteta de baza si gateste 150 grame de quinoa. Scoate boabele de edamame din pastaie si pregateste si celelalte ingrediente. Spala un morcov, un castravete si un ardei gras. Taie legumele in betisoare subtiri sau da-le pe razatoare.
Pe post de dressing, poti folosi un amestec de lamaie si ulei de masline. Daca iti plac sosurile mai aromate, poti adauga busuioc, oregano sau rozmarin.
Dieta de vedeta: ce mananca Heidi Klum si cum isi mentine tenul frumos?
Pentru a evita consumul excesiv de carbohidrati, inlocuieste lipia cu frunze verzi. Poti folosi spanac, varza, kale, salata verde sau lollo. Pune toate ingredientele in „lipia” vegetala si ruleaza bine wrap-ul.
3. Buddha bowl cu legume
Nimic nu poate fi mai sanatos decat un bol plin cu legume nutritive. Edamamele sunt o sursa minunata de proteine, asa ca pot fi combinate cu alimente mai usoare, precum ridichiile, morcovii, castravetii, varza si salata.
Nu exista reguli stricte cand vine vorba de boluri, asa ca fii libera sa improvizezi. Noi iti oferim un singur pont: asezoneaza mixul de legume si edamame cu ceapa verde, pasta de susan si seminte de susan alb si negru.
4. Bruschette cu edamame si mazare
Daca esti adepta retelor clasice with a twist, pregateste aceste bruschette absolut delicioase. Inlocuieste toppingurile obisnuite, precum rosiile cu busuioc sau pasta de masline, cu o varianta inedita.
Fierbe edamamele si mazarea, atat cat sa devina moi, dar sa isi pastreze verdele intens. Paseaza boabele in blender, adaugand frunze proaspete de menta, usturoi, sare si piper. Prajeste paine si unge-o cu pasta obtinuta.
Daca doresti un plus de savoare, poti adauga peste bruschette putin parmezan sau bucatele de rosii proaspete.
5. Edamame picante, la tigaie
Daca simti nevoia de o gustare cu adevarat savuroasa, incinge tigaia si apuca-te de treaba!
Fierbe edamamele cu putina sare. Pune in tigaia incinsa ulei de masline sau un cubulet de unt. Adauga usturoi pisat si fulgi de chilli, apoi pune si pastaile. Lasa totul la prajit timp de cateva minute, amestecand frecvent. Serveste gustarea calda si bucura-te de aromele intense!
Foto: Instagram/foodstylistnewyorkcity