Sa fierbi oua nu e deloc greu, dar trebuie sa tii cont de mai multe reguli daca vrei ca totul sa iti iasa perfect. Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand inrosesti ouale pentru Paste.
5 greseli pe care le faci cand vopsesti ouale de Paste
1. Pui la fiert prea multe oua.
E o greseala mare sa pui in oala oua in mai multe straturi. Alege un vas incapator si asaza ouale intr-un singur strat, fara sa le inghesui unele peste altele.
2. Folosesti oua proaspete.
Cu cat sunt mai proaspete, cu atat ouale se decojesc mai greu dupa ce le fierbi. Atentie! Asta nu inseamna ca trebuie sa fierbi oua vechi!
Ca sa poata fi decojite usor, fara a fi nevoie sa sacrifici albusul, care va ajunge la gunoi odata cu cojile, dupa ce scoti ouale din apa in care au fiert, le poti pune intr-un vas cu cuburi de gheata. Astfel, vei opri si procesul termic, nepermitandu-le sa se gateasca mai mult decat vrei, iar ouale se vor curata mai usor.
3. Vopsesti nu doar ouale, ci si toata bucataria.
Cum vopsesti oua de Paste. Indiferent de marca folosita, vopseaua de oua pateaza! Daca nu vrei incidente, pregateste blatul de lucru inainte sa te apuci de treaba. Altfel risti sa vopsesti nu doar ouale, ci chiar toata bucataria.
Acopera masa cu o fata de masa mai veche sau cu foi de ziare sau reviste mai vechi. Astfel te vei putea concentra pe vopsirea oualor, nu vei fi preocupata sa eviti patarea obiectelor din jurul tau.
Citeste continuarea pe wowbiz.ro
Foto: Unsplash.com