Indiferent ca suferi de o boala cronica sau pur si simplu iti doresti sa mananci mai sanatos, aceste 5 salate cu efect antiinflamator iti vor oferi toti nutrientii de care ai nevoie si iti vor sustine sanatatea pe termen lung. Sunt delicioase si rapid de preparat si iti vor intari sistemul imunitar, ceea ce este ideal mai ales in sezonul rece, cand corpul tau are nevoie de sustinere suplimentara. Iata 5 retete pe care trebuie sa le incerci!
Salata de rucola cu para si nuci
Ingrediente:
2 maini de rucola
1 para taiata felii subtiri
1 lingura nuci tocate
1 lingura parmezan ras (optional)
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
Cum se prepara:
Amesteca rucola cu feliile de para si nucile. Stropeste cu ulei de masline si otet balsamic si adauga parmezanul, pentru un plus de savoare. Este o salata usoara, dar plina de vitamine si minerale, iar gustul ei este pur si simplu delicios.
Salata de broccoli cu naut si iaurt
Ingrediente:
200 g broccoli (fiert usor)
100 g naut fiert
2 linguri iaurt grecesc
1 catel de usturoi pisat
1 lingura ulei de masline
Sucul de la o jumatate de lamaie
Sare si piper dupa gust
Cum se prepara:
Taie broccoli in bucati mici si amesteca-l cu nautul. Intr-un bol, combina iaurtul, usturoiul, uleiul de masline si sucul de lamaie, apoi toarna sosul peste salata. Vei obtine o masa usoara si te vei bucura de o sursa excelenta de fibre si probiotice.
Salata de spanac cu somon afumat si avocado
Ingrediente:
2 maini de baby spanac
50 g somon afumat
1 avocado taiat felii
1 lingura seminte de susan
1 lingura otet de mere
2 linguri ulei de masline
Cum se prepara:
Pune spanacul intr-un bol, adauga somonul si feliile de avocado. Stropeste cu otet de mere si ulei de masline, apoi presara semintele de susan. Este o salata satioasa si bogata in omega-3, care reduce inflamatia din corp si care este ideala inclusiv pentru femeile care sufera de sindromul ovarelor polichistice.
10 lucruri pe care le-am realizat odata ce mi-am ascultat corpul
Salata de sfecla rosie si portocala
Ingrediente:
1 sfecla rosie coapta (sau fiarta)
1 portocala taiata felii
1 mana de rucola
2 linguri nuci pecan
1 lingura otet balsamic
1 lingura ulei de masline
Cum se prepara:
Taie sfecla si portocala in felii subtiri. Pune-le peste rucola, adauga nucile pecan, apoi stropeste cu otet balsamic si ulei de masline. Sfecla si portocala sunt bogate in vitamine si antioxidanti care sustin imunitatea, ceea ce este ideal in sezonul in care ne aflam.
Salata de varza rosie cu mar si migdale
Ingrediente:
200 g varza rosie taiata fin
1 mar verde ras
1 lingura migdale tocate
2 linguri iaurt grecesc (sau iaurt vegetal)
1 lingurita miere
Sucul de la o jumatate de lamaie
Cum se prepara:
Amesteca varza si marul intr-un bol mare. Intr-un alt bol, combina iaurtul, mierea si sucul de lamaie. Toarna sosul peste salata si presara migdalele. Este o combinatie racoritoare, plina de fibre si antioxidanti.
Foto: freepik.com