Aperitiv de vara: rosii umplute cu ton si verdeturi

1
De Ioana Marosan
19 iul. 2019

Il prepari rapid si la fel de repede ii si impresionezi pe cei dragi!

Atunci cand temperatura de afara iti taie pofta de mancare, dar totusi trebuie sa mananci, iti recomand sa incerci rosii umplute cu ton si verdeturi.

Este un aperitiv usor de preparat, gata in doar 20 de minute. Este foarte hranitor, este usor si are un continut de doar 149 de calorii. Il poti savura la oricare masa a zilei, fie care este vorba de micul dejun, pranz sau cina. O rosie umpluta are 23 gr de proteine, 9 gr de carbohidrati, 6 gr de grasimi, din care doar 2 gr de grasimi saturate.

Asta ma face sa spun, asadar, ca este un preparat perfect pentru tine si daca esti la dieta si te chinui sa slabesti de ceva vreme, dar nu esti nici genul care sa renunte la placerile vietii. Pentru ca in ciuda continutului scazut de calorii, acest aperitiv este deosebit de gustos! Asa ca vei ramane satisfacuta, iti garantez!

Piept de rata cu portocale rosii

Ingrediente pentru rosii umplute cu ton si verdeturi:

-6 rosii mari;

-3 cutii de ton, scurse de suc sau ulei;

-3 linguri de capere, tocate grosier;

-120 gr de patrunjel tocat;

-coaja de la 1 lamaie;

-30 ml suc de lamaie;

-1 lingura de ulei extravirgin de masline;

-1 varf de lingurita de piper negru, proaspat rasnit.

Gazpacho de capsune

Mod de preparare:

Se taie capacul de la fiecare rosie. Se scot semintele si pulpa cu ajutorul unei linguri si se pastreaza la indemana intr-un castron.

In castron se adauga carnea de ton scursa de ulei sau suc, patrunjelul, caperele, coaja si zeama de lamaie si piperul. Se amesteca bine ca sa se combine.

Se ia fiecare rosie si se umple cu atentie cu amestecul de ton si ierburi.

Foto: Shutterstock.com