Daca iti plac aperitivele iuti, atunci aceasta reteta va fi cu siguranta pe placul tau. Ardeii jalapeno, umpluti cu crema de branza si usturoi si inveliti in bacon reprezinta o combinatie incredibila de gusturi careia nu-i va rezista niciunul dintre invitatii tai.
Daca nu vrei sa folosesti ardei jalapeno, poti face acest preparat si cu mini-ardei grasi. Este o alegere la fel de gustoasa daca nu obisnuiesti sa mananci iute.
Ardei umpluti cu carne de pui si branza
Ingrediente pentru ardei jalapeno umpluti cu branza si inveliti in bacon:
-12 ardei jalapeno proaspeti;
-230 gr de crema de branza, la temperatura camerei;
-300 gr de branza cheddar sau cascaval;
-1 catel de usturoi tocat;
-1/2 ligurita de paprika afumata;
-12 felii de bacon, taiate in jumatati;
-24 de scobitori.
Ardei umpluti cu quinoa si verdeturi
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se ia o tava mare si se tapeteaza cu hartie de copt, iar desupra se pune un gratar pentru copt. Ardeii se taie in jumatati pe lungime si se curata de seminte si de membrane din mijloc.
Cu un mixer de mana sau de bucatarie se amesteca crema de branza, branza cheddar, usturoiul si paprika afumata pana cand se obtine o compozitie omogena. Se condimenteaza cu sare dupa gust si se umplu in mod egal cele 24 de jumatati de ardei.
Se ia fiecare jumatate de ardei si se inveleste in cate o jumatate de felie de bacon si apoi se fixeaza cu o scobitoare, ca sa te asiguri ca baconul nu se desprinde.
Se pun pe gratar si se introduc la cuptor pentru 25-28 de minute pana cand baconul devin suficient de crocant. Se servesc calzi. Daca mai raman, lucru putin probabil, ii poti pune intr-un vas acoperit in frigider, unde rezista pana la 4 zile.
Cartofi dulci la cuptor, umpluti cu rucola si avocado
Foto: Shutterstock.com