Aceste aripioare de pui cu sos picant de mango merg de minune cand iti strangi prietenii la gratar.
Sosul picant de mango capata o aroma delicata de afumat si va completa perfect gustul inconfundabil al aripioarelor la gratar sau la cuptor. Bineinteles ca provocarea cea mai mare va fi sa gasesti un mango bine copt, ca sa te bucuri de toata savoarea lui.
Salata cu paste: 3 retete delicioase si racoroase
Ingrediente pentru aripioare de pui cu sos picant de mango
3 fructe de mango bine coapte
1/3 ceasca cu zahar de cocos
1/2 ceasca cu sos barbeque
1/2 lingurita cu melasa organica
1/4 lingurita cu sos de pesto
1/2 lingurita cu otet din cidru de mere
1/2 lingurita cu pudra de usturoi
1/4 lingurita cu pudra de ghimbir
1/2 lingurita cu pudra de ceapa
1 lingura cu ulei de avocado
1/2 lingurita cu flugi de ardei iute
1 lingura cu pasta de chilli
24 de aripioare de pui
Sare de mare
Piper negru macinat
Mamaliguta cu sparanghel si ricotta
Ceapa verde
Mod de preparare
Pune toate ingredientele insirate pana la aripioarele de pui intr-un blender si mixeaza-le pana cand obtii o pasta.
Aripioarele se pun intr-un vas mare, se asezoneaza cu sare, piper si se amesteca cu o jumatate din cantitatea de sos obtinuta. Cealalta jumatate de sos picant de mango se pastreaza la frigider.
Presara seminte de susan peste aripioare, acopera vasul cu folie alimentara si introdu-l la frigider pentru o ora.
Poti sa prepari aripioarele pe o tigaie grill, la cuptor sau pe gratarul de afara.
Sosul din frigider se pune pe foc si se lasa sa se ingroase. Se ung aripioarele cu putin sos la final, iar restul sosului se pune pe masa.
Se orneaza aripioarele cu ceapa verde tocata marunt si felii de mango, daca preferi.
Foto: Shutterstock.com