Daca ti-ai propus sa consumi mai des dovleac in aceasta toamna, acum ai si o reteta noua pe care merita sa o incerci. Stii deja ca toti nutritionistii ne recomanda sa consumam cat mai multe alimente de sezon, iar dovleacul este unul dintre alimentele de toamna pe care nu-l regasim foarte des in meniul nostru. Poate pentru ca am fost obisnuiti sa-l asociem numai cu placinta traditionala. Insa, el se poate folosit atat la mancarurile sarate, cat si la dulciuri.
Daca ai pus un dovleac la copt, il poti pastra in caserola la frigider sau il poti face piure ca sa-l folosesti rapid in terci sau in smoothie-ul de la micul dejun.
Ingrediente pentru smoothie cu dovleac copt si lapte de migdale:
1 cana cu lapte de migdale fara zahar
2-3 linguri cu piure de dovleac copt
1/2 banana congelata
1/4 lingurita cu nucsoara
Putina scortisoara
Mod de preparare
Banana congelata se mixeaza in blender cu laptele de migdale, apoi se adauga condimentele si piureul de dovleac copt.
Vei obtine un smoothie cremos, racoritor si foarte aromat.
Foto: Shutterstock.com