Poti sa faci un desert cu ciocolata, dar fara sa contina grasimi rele, zahar rafinat si faina alba. In plus, aceste bomboane cu migdale si cacao sunt atat de simplu de facut, se pastreaza foarte bine si poti chiar sa le transporti cu tine la serviciu. Astfel vei avea mereu la indemana o gustare dulce, sanatoasa, pentru momentele in care poftesti la ceva bun cu ciocolata.
Migdalele se combina cu pudra de cacao si curmalele pana cand obtii o pasta lipicioasa, din care se formeaza delicioasele bomboane. Nimic complicat, nu-i asa?
Ingrediente pentru bomboane energizante cu migdale si cacao:
200 grame de migdale
400 grame de curmale inmuiate cateva ore in apa
4 linguri cu pudra de cacao
2 linguri si jumatate de unt de migdale natural
2 linguri cu ulei de cocos presat la rece
Mod de preparare:
Se mixeaza migdalele in robotul de bucatarie, dupa care se adauga curmalele si uleiul de cocos.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se adauga untul de migdale si pudra de cacao.
Se formeaza bomboanele, se lasa la congelator o ora, dupa care se pot pastra la frigider intr-o caserola de sticla.
Foto: Shutterstock.com