Poate iti imaginezi ca o versiune vegana si fara zahar pentru celebrele bomboane Ferrero Rocher nu se va ridica la nivelul retetei originale. Ei, bine, iti garantam ca vei fi surprinsa!
Bomboane de ciocolata cu menta energizanta
Reteta pentru bomboane Ferrero Rocher: Fara zahar, fara lactoza, fara gluten!
Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru bomboane:
- 110 grame alune de padure crude
- 60 grame unt de nuci (alune de padure, migdale, arahide etc.)
- 2 linguri pline de cacao
- 1-2 lingurite de esenta de vanilie
- o lingura de ulei de cocos topit
- 2 linguri sirop de agave (poate fi inlocuit cu siropul de artar sau de curmale)
- un praf de sare
Ingrediente necesare pentru glazura:
- 75 grame ciocolata neagra fara zahar
- o lingura de ulei de cocos
- 2-3 linguri de alune de padure tocate grosier
Modul de preparare:
Din cantitatea totala de alune de padure, pastreaza 14 alune intregi. Restul vor fi macinate in blender, insa nu pana cand se transforma in faina. Pastreaza bucatele mici, care sa ofere textura.
Peste alunele macinate, toarna celelalte ingrediente pentru bomboane: cacaua, untul de nuci, vanilia, uleiul de cocos, siropul indulcitor si praful de sare. Porneste blenderul din nou si pulseaza pana cand obtii o compozitie omogena, usor lipicioasa.
Iti plac bomboanele Raffaello? Prepara-le in casa, fara zahar si exces de calorii
Foto: Instagram/@elavegan