Nucile caju au o multime de nutrienti, cum ar fi: magneziu, fosfor, calciu, seleniu, zinc, cupru, potasiu, vitaminele C, E, K, B1,B 2, B3, B6, acid folic, fier, fibre, proteine si grasimi sanatoase omega-3. Combinatia lor de grasimi omega 3, fibre si proteine confera satietate si impiedica aparitia senzatiei de foame, de aceea nucile caju pot sa fie consumate atunci cand tii dieta si nu te ingrasa.
Un studiu aparut in publicatia Obesity arata ca persoanele care obisnuiesc sa consume nuci caju si alte oleaginoase de doua ori pe saptamana au un risc mult redus de a se ingrasa, in comparatie cu cele care nu includ aceste alimente in dieta lor.
Ingrediente pentru branza din nuci caju:
450 de grame de nuci caju
60 mililitri de apa
2 linguri cu ulei de cocos presat la rece
60 de grame de fulgi de drojdie inactiva
2 catei de usturoi, zdrobiti
2 linguri cu otet din cidru de mere
1 lingura cu coaja de lamaie
2 linguri cu zeama de lamaie
1/2 lingurita cu sare de mare
Marar proaspat, fulgi de ardei iute, merisoare, paprika afumata – pentru topping si aroma
Mod de preparare:
Nucile caju se lasa la hidratat cateva ore, dupa care se mixeaza in robot impreuna cu apa pana cand obtii o pasta cremoasa.
Se adauga celelalte ingrediente, mixand totul bine.
Se imparte amestecul in trei parti egale, care se ruleaza si se invelesc individual in foaie de copt.
Se lasa la congelator 2-3 ore pana se intaresc, dupa care se orneaza cu topping-urile preferate.
Foto: Shutterstock.com