Combinatia de banane si ciocolata nu cred ca da gres niciodata, mai ales daca este o ciocolata neagra, de calitate. Aceste briose sunt usor de facut, rapide si perfecte pentru micul dejun, fie ca il luam acasa sau in drum spre birou.
Le putem pastra intr-o casoleta timp de 2 zile, daca ne putem abtine, si nu le devoram pe toate calde.
Briose cu afine la cana, cea mai rapida reteta vegana gata in 5 minute
Ingrediente:
2 cani faina fara gluten
3 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/2 cana zahar de cocos (sau mai mult, dupa gust)
2 oua, la temperatura camerei
3/4 cana iaurt grecesc
1 cana banana pisata
1/4 cana ulei de cocos (sau ulei de masline)
1 cana ciocolata neagra, tocata
Decor optional: frisca naturala, crema de mascarpone, fulgi de ciocolata.
Briose racoritoare cu ricotta si lamaie – perfecte alaturi de un ceai verde
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius si ne pregatim tava pentru briose. Putem sa ungem formele cu ulei de cocos sau sa folosim hartiute speciale pentru briose.
Intr-un bol, cernem faina impreuna cu praful de copt, sarea si scortisoara.
Intr-un alt bol, batem ouale impreuna cu zaharul de cocos, iaurtul grecesc si bananele pisate, pana cand obtinem o compozitie omogena.
Adaugam ingredientele uscate si le amestecam cu o spatula. Treptat, incorporam uleiul de cocos topit si ciocolata neagra tocata.
Impartim compozitia egal in formele pentru briose. Le coacem in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute, pana cand s-au umflat, s-au aurit si au trecut testul scobitorii.
Cand s-au racit, le decoram cu ce vrem noi, sau nu, si le savuram. Se pot pastra intr-o casoleta timp de 2 zile.
Briose cu ciocolata si pulbere proteica – Gustarea perfecta de savurat dupa sala
Foto: Marius Dragne