Cartofii dulci confera textura si dulceata unei prajituri, astfel ca pot sa fie folositi ca baza pentru o multime de deserturi. Nu mai este nevoie sa adaugi zahar rafinat si poti sa mananci desertul fara mustrari de constiinta.
Impreuna cu migdalele si fulgii de ovaz, care inlocuiesc faina rafinata, vei obtine un desert delicios, sanatos si cu gust intens de ciocolata.
Ingrediente pentru brownie cu cartofi dulci:
500 de grame de cartofi dulci, curatati si preparati la abur
12 curmale inmuiate putin in apa
6 linguri cu sirop din orez brun
100 de grame de migdale maruntite
2 linguri cu ulei de cocos extravirgin
Putina sare de mare
100 de grame de fulgi de ovaz rasniti
6 linguri cu pudra de cacao
Fulgi de migdale pentru ornat
Capsune si seminte de rodie pentru ornat
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.
Cartofii dulci se curata, se taie si se prepara la abur, dupa care se lasa la racit.
Se adauga in robotul de bucatarie alaturi de curmale, uleiul de cocos, siropul de orez brun si se mixeaza bine pana cand obtii o pasta cremoasa.
Ingredientele uscate se amesteca inainte impreuna, dupa care se adauga pasta cremoasa de cartofi dulci. Dupa ce s-a omogenizat totul, se toarna intr-o tava patrata, tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la cuptor 50-60 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea, iar in ultimele 10 minute se adauga fulgii de migdale peste prajitura.
Se lasa la racit 10 minute inainte de a scoate prajitura din tava, dupa care se feliaza si se orneaza cu capsune proaspete.
Foto: Shutterstock.com