Marinata este foarte aromata si poate fi consumata proaspata sau o poti pastra la frigider timp de cateva zile.
Ingrediente pentru bruschete cu ricotta si marinata de verdeturi:
-4 catei de usturoi, zdrobiti;
-1/2 kg de frunze verzi (spanac, rucola, broccoli sau Swiss chard);
-360 gr de ierburi fine (patrunjel, menta, coriandru, frunze de fenicul si tarhon);
-180 ml ulei extravirgin de masline, impartit;
-1 ardei iute, rosu sau verde, taiat in felii subtiri;
-1 bucata de 2 cm de ghimbir proaspat, curatat si dat pe razatoare;
-1 lingurita de pudra de seminte de coriandru;
-sare;
-1 lingurita de suc proaspat de lamaie;
-branza ricotta sau feta (pentru servire);
-4 felii de paine taraneasca, prajita;
-1/2 lamaie.
Mod de preparare:
Usturoiul se aseaza pe fundul unei oale mari. Deasupra se aseaza frunzele verzi si ierburile. Se toarna 240 ml de apa. Se pune la foc mediu si se aduce la punctul de fierbere. Se acopera cu un capac, se reduce temperatura si se lasa la aburi 20-30 de minute, pana cand frunzele s-au inmuiat iar usturoiul a devenit cremos.
5 feluri creative de a gati cu edamame
Se scot si se transfera intr-un castron, apoi pe o plansa de taiat si se toaca marunt, apoi se lasa la indemana.
Se ia o tigaie in care se pun 120 ml ulei de masline, la foc mediu. Se adauga ardeiul iute si ghimbirul si se gatesc timp de 1 minut, amestecand frecvent. Se adauga verdeturile tocate si se gatesc timp de 10-15 minute, amestecand ocazional, pana cand se evapora aproape tot lichidul. Se adauga usturoiul si coriandrul.
Se continua gatirea, amestecand ocazional, pana cand toate ingredientele si aromele s-au combinat. Dupa 5 minute se ia tigaia de pe foc, se asezoneaza cu sare si se adauga zeama de lamaie si inca 60 ml de ulei de masline.
Se iau feliile de paine prajita, cu ung cu ricotta iar deasupra se pun un strat generos de marinata de verdeturi. Se orneaza cu coaja de lamaie rasa.
Foto: Shutterstock.com