Daca despre budinca de chia am mai vorbit, acum vreau sa enumar doar cateva dintre beneficiile spirulinei: intareste sistemul imunitar, energizeaza organismul, detoxifiaza si contribuie la regenerarea celulelor. Stiu ca multe dintre voi fugiti de gustul „de balta”, dar eu cred ca aceasta combinatie o sa va placa. Incercati?
Budinca de chia cu gem de fructe de padure
Ingrediente:
Pentru budinca din seminte de chia:
6 linguri seminte de chia
500 ml lapte de migdale
1 lingura sirop de artar
Pentru crema de avocado cu spirulina:
1 avocado
1 banana
1 lingurita spirulina pudra
Pentru decor:
zmeura, rodie, fistic, seminte de canepa
Regulile de alimentatie pe care celebritatile le respecta cu strictete
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele pentru budinca intr-un bol si le amestecam. Lasam semintele de chia la hidratat cel putin 30 de minute (eu pregatesc budinca de seara si o las la hidratat in frigider peste noapte).
Pentru crema pasam cu o furculita avocado si banana, incorporam spirulina. Sau putem folosi un blender, dupa gust putem adauga o lingurita de sirop de artar.
Cele mai noi combinatii de smoothie verde, care sunt populare pe Instagram
Turnam un strat din budinca de chia in pahare, boluri sau borcane, apoi un strat de crema de avocado cu spirulina si decoram cu zmeura proaspata, rodie, fistic si seminte de canepa. Savuram budinca la micul dejun sau o putem lua cu noi la pachet, ca gustare la birou.
Foto: Marius Dragne
*Pentru mai multe retete delicioase ma gasiti pe blog si pe Youtube.