Nu ai nevoie de oua, nici de coacere, nu contine gluten si are un gust delicios de… ciocolata!
Partea cea mai buna? Tu decizi cat zahar esti dispusa sa pui in budinca ta facuta in casa, in functie de cat de dulce vrei sa fie. Trebuie sa recunosc ca desi si eu ma dau in vant dupa un desert dulce, budinca din comert are mult prea mult zahar si gustul este mult prea artificial.
Optiunea noastra este la fel de groasa si bogata ca si cea care contine toate alimentele „interzise” in dieta, deci nu vei simti ca faci un compromis prea mare.
Sandvis de biscuiti cu ciocolata si crema pufoasa de branza
Ingrediente pentru budinca de ciocolata fara gluten:
-375 ml lapte;
-250 ml smantana;
-3 linguri de zahar brun;
-3 linguri de pudra de cacao;
-2 linguri de faina de porumb;
-1/2 lingurita de extract de vanilie;
-60 gr de chipsuri de ciocolata neagra;
-1 lingura de unt sarat.
Mod de preparare:
Se ia o oala cu fundul gros in care se pun toate ingredientele, mai putin untul. Se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza, apoi se gatesc la foc mic, amestecand constant, pana cand amestecul incepe sa se ingroase.
Clatite americane cu cartof dulce si cardamom – un deliciu pufos
Se ia de pe foc si se incorporeaza untul, apoi se toarna in vasele pentru servire. Se lasa la racit timp de 2-3 ore, apoi se poate garnisi cu fructe, nuci sau orice alt topping ti se pare potrivit sau iti place in mod special.
Eu o prefer cu un pic de frisca proaspata, visine din compot si pere coapte. Un deliciu!
Foto: Instagram – @jernejkitchen