Iti prezentam budinca de ovaz! Este la fel de nutritiva, se prepara aproape la fel de usor si poate fi pregatita pentru mai multe zile. Se coace in cuptor si o poti privi ca pe o banana bread, intr-o versiune de zece ori mai sanatoasa!
7 alimente pe care le consuma zilnic cele mai sanatoase femei din lume
Ingrediente necesare pentru budinca de ovaz:
- 2 banane mici si foarte coapte
- 3 linguri unt de arahide sau unt de migdale
- 2 linguri sirop de agave sau miere
- O lingura de extract de vanilie
- 360 ml de lapte vegetal (poti folosi orice varianta preferi)
- 1 1/2 linguri seminte de chia sau de in, macinate
- 3/4 lingurita de scortisoara macinata
- Un praf de nucsoara, anason, cuisoare macinate
- O lingurita de praf de copt
- Un praf de sare
- 180 g fulgi de ovaz
- O mana de nuci, dupa gust
Cum se prepara budinca de ovaz cu banane si scortisoara
Budinca de ovaz se prepara extrem de usor. Pentru a lucra cat mai curat si cat mai simplu, pregateste doua boluri. Intr-unul dintre ele vei amesteca ingredientele uscate, iar in celalalt le vei mixa pe cele umede.
Pentru inceput, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge o tava de 15 x 23 cm cu ulei de cocos sau de floarea soarelui. Daca doresti, poti folosi si hartie speciala pentru copt.
Apoi, amesteca ingredientele uscate cu o lingura: fulgii de ovaz, scortisoara si celelalte condimente, praful de sare, praful de copt, semintele de in sau chia si nucile intregi sau tocate grosier.
Separat, in celalalt bol, paseaza bine bananele cu o furculita, apoi adauga untul de nuci, indulcitorul lichid ales si extractul de vanilie. Amesteca foarte bine, apoi adauga laptele treptat, amestecand continuu cu un tel.
Pumpkin spice bread, varianta de toamna pentru „banana bread”
Tips & tricks pentru budinca de ovaz
- Daca vrei, poti decora budinca de ovaz cu o banana taiata pe lungime si poti presara deasupra putin zahar brun. Vei obtine un gust caramelizat si foarte dulce!
- Poti inlocui scortisoara si cuisoarele cu ciocolata taiata marunt sau banuti de ciocolata, pentru un rasfat de weekend. In acest caz, inlocuieste untul de arahide cu untul de alune de padure.
- Poti folosi migdale, nuca romaneasca, alune de padure, caju sau alte nuci preferate, pentru a aduce varietate retetei. Poti include chiar si fructe confiate, precum merisoarele sau mango!
Dupa cum poti vedea, este o reteta foarte versatila, pe care o poti incerca sub o multime de forme. Daca vrei sa o servesti calda, in fiecare dimineata, o poti reincalzi in cuptor sau in cuptorul cu microunde!
Foto: Instagram/@aguulek