Canoli cu cocos

1
De Roxana Dobrita
16 oct. 2019

Din faina si zahar de cocos si copti, nu prajiti in ulei, acesti canoli cremosi cu ricotta sunt perfecti pentru cand vrei sa savurezi un desert italian clasic, dar fara prea multe calorii.

Ingrediente pentru canoli cu cocos:

Pentru canoli

-2 albusuri de ou

-2 linguri zahar de cocos

-1 lingura faina de cocos

-1 lingura faina de migdale

-1 lingura faina de porumb

-1 lingura cocos deshidratat

-1 lingurita paste de vanilie

-20g unt topit

-50g ciocolata neagra (70% cacao) topita

-fistic maruntit pentru decor

Prajitura vegana cu cocos pufoasa si cremoasa

Pentru umplutura

-350g ricotta proaspata si fina

-2 lingurite pasta de vanilie

-2 lingurite cirese uscate maruntite

-1 lingurita merisoare uscate maruntite

-2 lingurite fistic maruntit

-coaja rasa de la o portocala

Desert antiinflamator: Inghetata de turmeric cu lapte de cocos

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Deseneaza doua cercuri de 8cm pe fiecare hartie. Intoarce hartia pe partea cealalta si aseaz-o in tavi.

Bate usor albusurile de ou intr-un bol, pana se formeaza o spuma fina. Adauga zaharul, cele trei tipuri de faina, cocosul, vanilia si untul. Amesteca bine pana se combina. Pune doua linguri rase din amestecul obtinul in fiecare cerc desenat pe hartia de copt. Intinde bine si lasa la copt 6-10 minute sau pana se auresc. Testeaza ca sa te asiguri ca s-au copt bine. Fasiile de canoli sunt moi si pliabile cand sunt calde si devin crocante dupa ce se racesc.

Indeparteaza fasiile de canoli din tavi folosind o paleta sau un cutit cu lama plata. Infasoara-le larg pe manerul unei linguri de lemn, pentru a forma tuburi, punand marginile una peste alta pentru a te asigura ca-si pastreaza forma. Da-le la o parte sa se raceasca complet. Repeta procesul pana ce termini toata mixtura.

Pune ciocolata intr-un bol mic si intinde fisticul pe o tava. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, inmoaie cele doua margini ale bucatilor de canoli in ciocolata si apoi fistic, apoi intinde-le pe tava si pune-le la frigider pentru 5-10 minute, sa se intareasca.

Pui Hawaii cu orez si lapte de cocos

Pentru umplutura, amesteca ricotta, vanilia, ciresele, merisoarele si fisticul intr-un bol. Adauga coaja rasa de portocala si amesteca bine. Pune umplutura intr-o punga de plastic, taie-i varful si umple bucatile de canoli. Se servesc imediat.

Fasiile neumplute de canoli rezista pana la 4 zile. Pastreaza-le intr-un bol inchis ermetic, intr-un loc racoros si uscat, si umple-le inainte de a le servi.

Foto: Instagram – @taste_team