Poate sa para ceva intimidant de facut, insa frittata este una dintre cele mai simple combinatii pe care le poti face. Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate si nici nu are pasi complicati de urmat.
Practic este un amestec perfect dintre ouale care confera proteine de calitate si o multime de legume/verdeturi, care furnizeaza carbohidrati complecsi si enzime importante pentru o digestie buna.
Ouale se bat cu putin lapte, se condimenteaza si se toarna peste un mix de legume/verdeturi, adaugand la final un sortiment de branza preferata, pentru un plus de savoare.
Ingrediente pentru frittata cu broccoli si spanac:
12 oua
3 linguri cu lapte integral sau vegetal
1/2 lingurita cu sare de mare
1 ceasca cu branza cheddar sau de capra
5 cesti cu legume/verdeturi inabusite
3 fire de ceapa verde
Un pumn cu frunze de spanac baby
1 lingura cu ulei de masline
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 210 de grade Celsius.
Ouale se sparg intr-un bol, se adauga laptele, sarea si se bat bine cu telul.
Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se lasa la inabusit cateva minute ceapa, ardei, broccoli si mazare.
Dupa ce s-au racit putin legumele, se adauga in amestecul cu oua. Se adauga frunzele de spanac si ceapa verde taiata marunt.
Se toarna amestecul intr-un vas rezistent la cuptor, se preseaza deasupra branza si se lasa la cuptor 15-20 de minute, pana cand ouale sunt facute.
Se orneaza cu verdeturi proaspete si se consuma alaturi de o salata de cruditati.
Foto: Shutterstock.com