Cea mai buna lasagna vegana – usoara si satioasa!

1
De Alina Dragne
31 mai 2019

Reteta de lasagna vegana ii va incanta la cina chiar si pe cei mai mofturosi. Gustul inedit si proaspat o va transforma intr-un must-have pe masa alaturi de prieteni si familie.

Aceasta lasagna vegana va fi cu siguranta pe placul tuturor. Eu as spune ca depaseste chiar varianta clasica cu carne! Iar ciupercile si mazarea ii dau o textura carnoasa delicioasa.

Deci, daca te-ai hotarat sa renunti la carne sau daca pur si simplu vrei sa reduci consumul pentru a te mentine sanatoasa si tanara, nu ai de ce sa-ti faci griji – iti promit ca vei gasi o gramada de retete vegetariene creative care iti arata ca nu ai nevoie de carne pentru a pregati ceva savuros.

Acestea fiind zise, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta de lasagna vegana, va intra cu siguranta pe lista ta de retete preferate, pe care vei vrea sa le pui in practica de mai multe ori pe saptamana!

Lea Michelle, reteta vegana favorita: Rulouri cu legume in foi de lasagna

Ingrediente:

9-12 foi de lasagna fara gluten, in functie de dimensiunea tavii

1 lingura ulei de masline

1 zucchini, tocat

250g ciuperci, tocate

250g spanac congelat

1 cana mazare congelata

1 sticla/2 conserve sos de rosii (e in functie de fiecare, mie imi place cu mult sos)

Pentru branzica vegana:

1 cutie de tofu, scurs de lichid

300g hummus

1 catel de usturoi zdrobit

1/2 cana fulgi de drojdie inactiva

1 mana de busuioc proaspat, tocat

1 lingurita sare

Reteta de paste sanatoase a lui Jamie Oliver

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Punem o oala cu apa sarata la fiert, iar cand a dat in clocot punem foile de lasagna la fiert pana devin al dente. Le scurgem si le clatim cu apa rece.

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie si calim zucchini tocat si ciupercile. Dupa 5 minute adaugam spanacul congelat si mazarea si asezonam cu sare si piper. Oprim focul.

Intr-un blender procesam branza tofu cu hummus, fulgii de drojdie inactiva, usturoiul, busuiocul si sarea. Adaugam putina apa si ulei de masline, pentru cremozitate.

Tapetam fundul tavii de copt cu sos de rosii si foile de lasagna (noua ne-au incaput cate 3). Adaugam jumatate din compozitia de branzica vegana si jumatate din cea de legume. Continuam cu sos de rosii, foi de lasagna, branzica si legume. La final punem ultimele foi, sos de rosii si presaram fulgi de drojdie din belsug.

Acoperim tava cu o folie si coacem lasagna timp de 30 minute in cuptorul preincalzit. Delicios!

Spaghete de zucchini cu pesto, reteta fara foc

Foto: Marius Dragne