Vara inseamna preparate simple si rapidae, care te tin cat mai putin ocupata in bucutarie. Asa este si cea mai buna reteta de paste puttanesca.
Este simpla, delicioasa, plina de arome si gata la timp pentru a-ti potoli foamea. Daca nu ai fost in vacanta in Italia anul acesta, reteta de paste putanesca va compensa putin acest lucru.
Cea mai simpla reteta de salata de vara cu porumb fiert
Ingrediente pentru cea mai buna reteta de paste puttanesca:
-2 rosii mari, bine coapte, curatate de seminte;
-2 catei de usturoi, tocati foarte fin sau dati pe razatoare;
-1 lingurita de fulgi de ardei iute;
-2 lingurite de sare;
-180 gr de rosii cherry, taiate in jumatati;
-120 gr de masline, curatate de samburi si taiate in jumatati;
-2 linguri de capere, scurse de zeama;
-30 ml de ulei de masline extravirgin;
-340 gr spaghete;
-30 gr de patrunjel tocat;
-3 linguri de unt nesarat, taiat in cubulete.
Mod de preparare:
Se pun rosiile mari, usturoiul, fulgii de ardei iute si 2 lingurite de sare in robotul de bucatarie si se paseaza pana cand se obtine un amestec fin. Sosul obtinut se transfera intr-un castron mare si se adauga rosiile cherry, maslinele, caperele si 30 ml de ulei de masline.
Inghetata de casa dupa o reteta turceasca delicioasa
Spaghetele se pun intr-o oala mare, plina cu apa care fierbe, si se gatesc, amestecand ocazional, pana cand devin al dente. Se scurg de apa si se pastreaza o cana din apa in care au fiert.
Pastele se pun impreuna cu patrunjelul si untul in vasul cu sosul de rosii. Se amesteca bine cu ajutorul unor clesti de bucatarie, adauga cate putin din apa in care au fiert pastele, pana cand se obtine un sos cremos care imbraca uniform pastele. Se pun in bolurile pentru servire si se stropesc cu ulei de masline. Pofta buna!
Foto: Shutterstock.com