Pentru a ii ajuta si pe altii sa prepare clasicul burger, starul de la Master Chef a dezvaluit pentru Independent care sunt secretele lui pentru cel mai bun burger.
Ati ghicit, totul incepe cu carnea aleasa.
Potrivit lui Ramsay, care a creat si un video pe youtube pentru acest subiect pentru Good Morning America, „secretul unui burger este in amestecul de carne folosit”. El foloseste antricot si putina carne de pe costite.
Dupa ce a amestecat carnea cu ouale si le-a lasat asa pentru o zi intreaga, burgerii sunt pregatiti pentru gratar.
Insa nu poti sa ii pui pe gratar si sa ii verifici tot timpul daca sunt gata.
Un burger pefect este acela care nu este miscat deloc din momentul in care l-ai asezat pe gratar. „Odata asezat pe gratar, secretul este sa il misti cu cat mai putin posibil. Cu cat il misti mai mult, sansele sa se destrame sunt mai mari”.
Alt sfat are legatura cu garnitura – adica ceapa.
Gordon spune ca ceapa proaspata, la gratar, este un ingredient esential pentru a prepara un burger perfect, intrucat se prepara usor. Le poti aseza pe gratar odata cu carnea si nu uita sa le pastrezi intregi, ca sa nu se destrame.
Pentru a imbunatati gustul burgerului, Ramsay foloseste si un anumit fel de unt
Aceasta tehnica este folosita in restaurantele din Las Vegas. In timp ce carnea e inca pe gratar, Ramsay o stropeste cu unt lichid, care ii da un gust nemaipomenit. Chef-ul spune ca poti sa adaugi ce vrei in unt – poate fi vin rosu – ca sa il faci asa cum ti-l doresti.
Ultimul secret este felul in care aseaza burgerul pe farfurie…
… lucru care trebuie facut imediat dupa ce ai luat carnea de pe gratar. Pentru a face asta, el recomanda sa asezi intai restul ingredientelor, in timp ce prepari carnea. „Este un sfat important pentru ca astfel aceasta nu se va raci si iti vei dori sa il mananci atunci cand e cald”, spune Ramsay.
Ingredientele pot fi: ceapa caramelizata, branza, salata, rosii si maioneza.
Foto: Shutterstock.com