Fara zaharuri rafinate si lactate, acest cheesecake vegan cu capsune va satisface cu siguranta orice pofta de dulce in aceasta vara.
Reteta vegana: Espresso cheesecake mousse cu crema de ciocolata
Ingrediente pentru cheesecake vegan cu capsune:
Pentru blat:
20 curmale, fara samburi si hidratate in apa clocotita
150g nuci
1 lingura cacao
un praf de sare
Pentru crema:
150g caju, hidratat peste noapte
500-600g capsune
5 linguri sirop de agave (sau greensugar, sau alt indulcitor)
5 linguri agar agar
1/2 cana crema de cocos (din conserva)
1/2 cana aquafaba (apa in care a fiert nautul, sau din conserva)
Pentru decor: capsune proaspete, fulgi de cocos, penite de ciocolata
Gordon Ramsay te invata sa faci cel mai simplu cheesecake. E gata in 15 minute!
Mod de preparare:
Pregatim o forma rotunda cu fundul detasabil si o tapetam cu hartie de copt. Am folosit o forma cu diametrul de 16 cm, dar se potriveste si una de 20 cm.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie procesam nucile, curmalele hidratate si scurse bine, sarea si cacaua. Vom obtine o pasta lipicioasa, pe care o intindem pe fundul formei, cu degetele sau cu o lingura umeda. O punem in frigider pana pregatim crema.
Punem intr-o oala mica aquafaba, crema de cocos si agar agar. Lasam compozitia sa fiarba, la foc mic, pana cand incepe sa se intareasca. Din acest punct trebuie sa ne miscam repede, pentru ca se va intari repede, pe masura ce se raceste.
Inghetata vegana cu capsune si lapte de cocos
Punem intr-un blender siropul de agave, capsunele curatate si nucile caju si le procesam pana obtinem o crema. Apoi adaugam compozitia de agar agar si omogenizam.
Turnam compozitia peste blat. Lovim usor forma de blat, ca sa eliberam aerul din crema.
Nu este nevoie sa punem cheesecake-ul la congelator, se va mentine foarte bine in frigider. Cand s-a racit complet, il decoram cu capsune proaspete, fulgi de cocos si penite de ciocolata.
Credeti ca ne-am oprit doar la o felie?
Foto: Marius Dragne