O prajitura in straturi cu blat usor crocant, un strat cremos si unul de ciocolata neagra este visul oricarui iubitor de dulciuri. E drept ca asemenea prajituri facute in stil traditional pot sa contina o multime de calorii provenite din unt, zahar si faina alba.
Dar, ce ai zice sa imbunatatim putin retetele clasice si sa le reinterpretam, astfel incat sa obtinem un cheesecake vegan cu ciocolata. Este o alternativa fara zahar rafinat si fara faina alba.
Ingrediente pentru cheesecake vegan cu ciocolata:
200 de grame de migdale
100 de grame de curmale inmuiate in prealabil
2 linguri cu apa
Pentru crema:
200 de grame de nuci caju inmuiate in prealabl in apa
100 de grame de grasime de cocos (partea de sus care se alege dintr-o cutie metalica cu lapte de
cocos)
2 linguri cu apa de cocos (care ramane la fundul cutiei metalice dupa ce ai luat grasimea)
3 linguri cu sirop de orez brun
3 linguri cu pudra de cacao
O jumatate de lamaie stoarsa
Pentru glazura:
6 linguri cu ulei de cocos presat la rece, topit la bain marie
3 linguri cu sirop de orez brun
40 de grame de pudra de cacao
Mod de preparare:
Foloseste o tava patrata cu peretii inalti, tapetata cu hartie de copt.
Ca sa faci baza cheesecake-ului trebuie sa mixezi in robotul de bucatarie migdalele pana se maruntesc, dupa care sa adauga apa si curmalele. Vei obtine un amestec lipicios pe care trebuie sa-l presezi la baza tavii.
Ca sa faci crema se mixeaza in blender nucile caju cu zeama de lamaie, siropul de orez brun, grasimea de cocos, apa de cocos si pudra de cacao. Vei obtine o crema delicioasa pe care trebuie sa o nivelezi peste baza din migdale. Se pune tava la congelator 2-3 ore.
Ca sa faci glazura trebuie sa topesti la bain marie uleul de cocos si sa-l amesteci cu siropul de orez si cate putin din pudra de cacao.
Se toarna glazura peste prajitura si se da din nou la congelator pentru 30 de minute.
Foto: Shutterstock.com