Este foarte important sa alegi un unt de cacao nerafinat, cu gust puternic de ciocolata, deoarece astfel produsul final va fi unul mult mai aromat. De asemenea, pudra de cacao cruda are o aroma mai intensa de ciocolata, de aceea este de preferat sa optezi pentru aceasta.
Ingrediente pentru ciocolata raw:
218 grame de unt de cacao presat la rece si razuit
2 linguri cu sirop de curmale sau de cocos (sau extract de stevia)
4 linguri cu pudra de cacao cruda
Zmeura congelata, fistic, nuci pentru ornat
Mod de preparare:
Pune o foaie de copt intr-o tava.
Topeste untul de cacao la aburi, adauga indulcitorul ales, pudra de cacao si amesteca bine pana se omogenizeaza ciocolata.
Toarna ciocolata in forme pentru ciocolata sau pe foaia de copt.
Orneaza cu fistic, zmeura si nuci, acopera tava cu folie alimentara si pune ciocolata la congelator 15 minute.
Foto: Shutterstock.com