Sunt diferite de clatitele americane pe care multa lume adora sa le serveasca la micul dejun. Nu te gandi la clatitele à la Nigella in acest fel, ci mai degraba te poti astepta la o budinca usoara, aromata si imbibata cu un sirop delicios de portocale. Presara peste aceasta bunatate si fistic maruntit si ai obtinut un desert de inspiratie orientala care iti incanta toate simturile.
Clatite delicioase cu mango, perfecte pentru un rasfat de weekend
Ingrediente pentru clatite à la Nigella:
Pentru siropul aromat de portocale:
225 grame de zahar
125 de mililitri de apa
Zeama de la o jumatate de lamaie
1 lingura cu apa din flori de portocal
Pentru clatite:
150 de grame de faina
1 lingura cu zahar
1 1/4 lingurita cu praf de copt
1/4 lingurita cu bicarbonat de sodiu
Putin cardamom macinat
3 linguri cu iaurt grecesc
125 mililitri de lapte degresat
1 ou
50 de grame de unt topit si racit
2 pumni cu fistic maruntit pentru ornat
Clatite cu iaurt, cirese si sirop de afine
Mod de preparare
Ca sa prepari siropul de portocale trebuie sa lasi la foc mic zaharul cu apa, fara sa le amesteci pana cand se formeaza un sirop. Cand a inceput sa fiarba, se adauga zeama de lamaie si se lasa 10-15 minute pana se ingroasa. Adauga la final apa din flori de portocal, mai lasa siropul 5 minute pe foc, apoi pune-l la racit si dupa in frigider.
Ca sa faci amestecul pentru clatite se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol, dupa care se adauga iaurtul, laptele, oul si untul topit. Amesteca bine pana cand obtii un aluat gros.
Clatite pufoase din ovaz cu banane si nuci
Se incinge tigaia si se toarna cate putin din aluat ca sa formezi clatite pufoase. Se intorc si pe partea cealalta. La final se stropesc din belsug cu siropul de portocale si se presara fistic maruntit. Si gata, ai obtinut unul dintre cele mai originale deserturi pe care le-au gustat cei dragi!
Foto: Shutterstock.com