Este vara, este cald afara si este sezonul piersicilor. Ce alt moment mai bun pentru a savura un cocktail Bellini cu piersici?
Pentru astazi iti propun sa incerci reteta de cocktail fresh Bellini cu piersici. Este usor de facut si este perfecta ca aperitiv. Este racoritoare si poate fi bautura ideala pentru o dupa-amiaza lenesa, petrecuta la umbra, cu o carte buna.
Prajitura daneza cu visine si fistic
Ingrediente pentru cocktail fresh Bellini cu piersici:
-4 piersici de dimensiuni medii, bine coapte, plus cateva felii pentru decorare;
-1 sticla de Prosecco, rece.
Mod de preparare:
Mai intai trebuie sa faci un piure de piersici. Piersicile se curata de coaja, se taie in jumatati si se scot samburii. Jumatatile de piersica se pun intr-un blender sau in robotul de bucatarie si se paseaza pana cand se obtine un piure foarte fin. Se pune le frigider, pentru ca este mai bun rece.
Cand esti gata pentru servire, ia un pahar pentru sampanie in care sa torni aproximativ 30 ml piure de piersici. Se adauga o portie de Prosecco rece, avand grija ca paharul sa nu dea pe afara. la final, se amesteca usor cu o lingura pentru a se omogeniza.
Se mai adauga o portie de Prosecco si se orneaza cu o felie de piersica. Se serveste imediat!
Foto: Shutterstock.com