Nu, nu este o eroare! Conopida este una dintre legumele adesea subestimate, iar conopida la cuptor cu salsa verde este delicioasa!
Daca esti obisnuita sa mananci conopida doar murata si, ocazional, amestecata cu alte legume ca garnitura pentru un fel principal, acum ai ocazia sa incerci ceva nou si apetisant. Este o reteta simpla, sanatoasa, pe care orice vegetarian o va aprecia. Iar salsa verde ii va da o nota exotica, de vara, si va aduce multe arome noi.
Smoothie cu unt de arahide si dulceata de chia si zmeura
Ingrediente pentru conopida la cuptor cu salsa verde:
-30 gr de patrunjel tocat;
-4 ½ linguri de zeama de lamaie;
-1/2 lingurita coaja de lamaie rasa;
-60 ml vin alb sec;
-2 linguri de ulei de canola;
-piper negru proaspat macinat;
-sare;
-1 conopida mare;
-40 ml ulei de masline extravirgin;
-1 lingura de mustar cu seminte;
-1 lingura de mustar de Dijon;
-1 catel mic de usturoi;
-6 castraveciori murati, tocati;
-20 gr capere, scurse si tocate grosier;
-2 linguri de tarhon tocat;
-2 linguri de coriandru tocat;
-1 lingurita de otet de vin rosu;
Mod de preparare pentru conopida la cuptor cu salsa verde:
Intr-un castron mare se amesteca patrunjelul, coriandrul, tarhonul, caperele, castraveciorii, usturoiul, mustarul si ulei de masline pana cand se omogenizeaza bine.
Mousse de avocado si ciocolata inspirat de Gordon Ramsay
Conopida se taie longitudinal in felii groase de 1 cm. Se asezoneaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul de canola. Se pun feliile de conopida intr-un singur strat si se gatesc timp de 2-3 minute, pana cand se rumenesc frumos.
Se intorc pe cealalta parte, se adauga vinul si se gatesc pana cand acesta se evapora. Se transfera pe un platou si se presara coaja de lamaie. Se adauga sucul de lamaie si otetul in salsa verde si se asezoneaza cu sare si piper. Se pune sosul peste conopida si se serveste.
Foto: Shutterstock.com