Am facut o pasiune pentru creveti, mai ales in ultima perioada, care a fost super aglomerata si agitata. Iar aceasta reteta m-a salvat sa nu dau fuga sa comand ceva (poate nesanatos), pentru ca se face chiar foarte usor si este delicioasa. Fetele dragi din redactia Andreearaicu.ro chiar au gustat si ele si nu a mai ramas nimic. Ce nota primesc crevetii mei in sos de branzeturi?
Paste fettuccine cu creveti, invaluite cu un sos delicios din ardei copti
Ingrediente:
450g creveti
2 linguri unt
3 catei de usturoi, tocati marunt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat
1 cana smantana
1 conserva rosii taiate cuburi
3/4 cana parmezan razuit
1/4 lingurita mix de ierburi italiene (optional, putem folosi doar oregano uscat)
cateva frunze de busuioc proaspat
3 retete interesante cu creveti de incercat vara aceasta
Mod de preparare:
Spalam crevetii si ii tapotam cu un servet de bucatarie, ca sa inlaturam excesul de apa.
Topim untul intr-o tigaie, adaugam sare si piper, calim crevetii aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte sau pana cand se fac roz. Ii scoatem pe o farfurie si o lasam deoparte.
Adaugam usturoiul tocat marunt in aceeasi tigaie si il gatim 30 de secunde. Turnam peste smantana, rosiile cuburi din conserva (cu tot cu sucul lor), parmezanul razuit si ierburile italiene. Lasam sosul sa fiarba timp de 5 minute, sau pana cand incepe sa se ingroase.
Completam cu sare si piper (daca simtim nevoia), adaugam frunzele proaspete de busuioc si crevetii gatiti anterior.
Servim crevetii calzi, cu o felie de paine cu maia, sau chiar peste o portie de paste fierte.
Foto: Marius Dragne
*Pentru mai multe retete delicioase ma gasiti pe blog si pe Youtube.