Este toamna si deja si-au facut aparitia racelile aferente sezonului rece. Este momentul sa lucram la imunitatea organismului, iar astazi va prezint 3 idei simple si delicioase despre cum putem integra turmericul in alimentatia noastra zilnica.
SMOOTHIE CU TURMERIC
Desi turmericul are un gust usor amar, nu veti observa acest lucru in acest smoothie delicios, care va va face sa-l consumati zilnic.
Ingrediente:
1 cana lapte vegetal
½ cana ananas
1 banana
1 lingura ulei de cocos
1 lingurita turmeric
½ lingurita scortisoara
Optional: 1 lingurita seminte de chia sau 1 lingurita de pudra de maca
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele intr-un blender si proceseaza pana ajungi la consistenta dorita. Daca este prea gros, mai poti adauga lapte vegetal.
Acest smoothie e o idee buna pentru micul dejun, iti va da energie si iti vei hrani corpul cu unul dintre cei mai puternici antioxidanti din lume.
HUMMUS CU TURMERIC
Perfect ca si gustare si gata in doar 10 minute!
Ingrediente:
440g naut
3 linguri ulei de masline
2 linguri apa (putem folosi si lichidul in care a stat nautul)
2 linguri suc de lamaie
1 lingura tahini
1 catel de usturoi
½ lingurita turmeric
Sare si nucsoara (dupa gust)
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si proceseaza pana ajungi la consistenta dorita. Daca este prea gros, mai poti adauga 2-3 linguri de apa. Serveste hummusul alaturi de legumele tale preferate. De exemplu: tije de telina apio, morcovi, ardei gras, castraveti, etc.
BILUTE ENERGIZANTE CU TURMERIC
Aceste “energy balls” cum sunt ele numite, ajuta la stimularea imunitatii, sunt fara zahar, bogate in fibre si pur si simplu perfecte pentru gustarile de zi cu zi.
Ingrediente:
12 curmale
120g fulgi de ovaz
120g migdale
1 lingura seminte de chia
4 linguri suc de lamaie
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita turmeric
fulgi de cocos
Mod de preparare:
Scoate samburii din curmale si lasa-le sa se inmoaie in apa fierbinte cateva minute. Scurge-le bine (pastreaza apa) si pune-le intr-un blender/robot de bucatarie.
Adauga celelalte ingrediente si proceseaza pana cand obtii un fel de coca. Daca compozitia este prea uscata, adauga treptat din apa in care au stat curmalele.
Cu ajutorul unei lingurite, formeaza bilute mici, pe care apoi le rostogolesti prin fulgii de cocos. Pastreaza bilutele la frigider.
Tu ce idei de retete cu turmeric ai?
Foto: Marius Dragne