Cum sa faci lapte vegetal condensat pentru cafea

1
De Denisa Toma
31 iul. 2021

Alternativele vegetale pentru lapte au devenit favoritele celor care vor sa limiteze consumul de produse lactate.

De aceea, multe dintre noi am invatat sa ne facem singure acasa lapte vegetal, fie ca este vorba de lapte de migdale, de ovaz sau alte variante vegane.

Dar cand vine vorba de cafea, probabil simti nevoia sa adaugi un inlocuitor pentru laptele condensat, care se ofere acea consistenta cremoasa si gustul delicios cafelei negre.

Reteta de supa minestrone a lui Dan Buettner, numita „cocktailul longevitatii”

Cea mai buna optiune este laptele de ovaz, pe care il poti folosi pentru a prepara un tip de lapte vegetal condensat, ideal pentru cafea.

De ce sa alegi laptele de ovaz, in mod special?

„Laptele de ovaz este o varianta excelenta pentru cei care vor sa evite lactatele sau sa limiteze consumul de lactate in alimentatia lor”, declara pentru mindbodygreen.com nutritionistul Valerie Agyeman.

„Contine multi nutrienti esentiali precum vitaminele A, B12, D, riboflavina, calciu si fosfor”, adauga specialistul.

5 retete pentru o cina rapida de vara, fara sa pornesti cuptorul sau aragazul

Dincolo de aceste beneficii, laptele de ovaz este alternativa pentru lapte cel mai usor de preparat in casa. Din acest motiv este si baza perfecta pentru un inlocuitor vegetal pentru laptele condensat pe care il poti adauga in cafea.

Exista o metoda foarte simpla de a face acasa un tip de lapte vegetal condensat folosind laptele de ovaz. Este o reteta care nu contine lactate si se prepara foarte repede si usor. Spre deosebire de laptele vegetal obisnuit, aceasta reteta mai include ulei de cocos pentru o consistenta cremoasa si sirop de artar pentru un gust dulce, natural.

Iata cum sa prepari lapte vegetal condensat pentru cafea:

Ingrediente:

1/2 cana cu fulgi de ovaz rulati
1 cana cu apa
1 lingura cu extract de vanilie
1 lingura cu sirop de artar
2 linguri cu ulei de cocos

Cobbler sanatos cu fructe de vara, reteta fara gluten si zahar

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele in blender si mixeaza bine, pana cand obtii un amestec fin.
Strecoara printr-o strecuratoare fina.
Pune lichidul cremos obtinut intr-un borcan cu capac si pastreaza la frigider timp de pana la cinci zile.

Foto: Unsplash.com.