Reteta de supa de pui este una pe care trebuie neaparat sa o incerci! O sa devina cu siguranta una dintre retetele tale favorite.
In plus, este esential sa inveti sa faci o supa de pui autentica, astfel incat sa nu ai nevoie sa folosesti concentrate din comert. De ce? Pentru ca acestea contin chimicale nesatoase si o cantitate mare de sare, care obliga corpul sa retina apa. Poti obtine mult gust doar fierband legumele si carnea, daca arunci un ochi peste secretele noastre.
Supa este gata in doar 45 de minute si se poate pastra la congelator pana la 3 luni. Este perfecta pentru tocanite, supe si sosuri!
Supa cu galuste de branza feta
Reteta pentru supa de pui:
-1,5 kg de aripioare de pui;
-1 morcov mare, curatat si taiat in jumatate;
-2 tulpini de telina, taiate in jumatati;
-1 ceapa mare, curatata si taiata in sferturi;
-1 capatana de usturoi, taiata pe jumatate;
-5 tulpini de cimbru proaspat;
-1 frunza de dafin;
-3/4 lingurita de boabe de piper negru;
-1 lingurita de sare.
Mod de preparare:
Se ia o oala sub presiune, in care se pun aripioarele de pui, morcovul, telina, ceapa, usturoiul, cimbrul, frunza de dafin, sarea si piperul. Se adauga apa suficient de multa ca sa acopere ingredientele, aproximativ 1,5 litri. Se inchide capacul si se fixeaza conform instructiunilor producatorului si se pun la foc mare pentru 45 de minute. Dupa acest interval, se ia de pe foc si se lasa sa se elibereze presiunea, in jur de 20-30 de minute.
Pui Hawaii cu orez si lapte de cocos
Se strecoara supa printr-o sita fina, captusita cu tifon si se dau deoparte ingredientele solide. Se separa grasimea adunata la suprafata lichidului si apoi se lasa sa se raceasca complet. Se pune in recipiente cu inchidere ermetica si se pastreaza la rece. La frigider rezista pana la 3 zile, iar daca o congelezi poate rezista pana la 3 luni.
Foto: Shutterstock.com