Cum sa prepari Ramen, supa japoneza cu taitei, delicioasa in sezonul rece

1
De Cristiana Astefanoaiei
28 nov. 2022

Mancarea asiatica este foarte puternica in arome si iti ofera o adevarata experienta culinara! Incearca in aceasta iarna sa prepari ramen la tine acasa!

Reteta de ramen este mancare de confort, prin definitie. E perfecta cand ai o zi mai grea sau ai nevoie sa te relaxezi, pentru ca este ca un pansament pentru suflet. Asadar, te incalzeste si la exterior, si la interior. Iar daca alegi sa o faci mai picanta, cu siguranta senzatia de fierbinteala se va simti la cote inalte!

Ramenul este specific japonez si este o supa aromata si condimentata, cu taitei (acestia se numesc ramen, de la care ii vine numele) si cu diverse adaosuri, in functie de gustul fiecaruia!

Cele mai sanatoase obiceiuri alimentare, culese din 7 tari

Ingrediente pentru reteta de ramen

700 ml de supa de pui (o poti face tu sau o poti cumpara din supermarket)

3 catei de usturoi, taiati in doua

4 linguri de sos de soia

1 lingurita de sos Worcestershire

o bucata de ghimbir de marimea unui deget de mare, taiata in felii

½ lingurita de mirodenii chinezesti 5 spices

un varf de cutit de pudra de ardei iute (mai mult daca iti place picant)

1 lingurita de zahar alb

375 g de taitei ramen

400 g de carne de porc sau piept de pui fiert, taiat in felii

2 lingurite de ulei de susan

Pentru garnitura

100 g de spanac mic

4 linguri de porumb dulce

4 oua fierte, decojite si taiate in doua

1 foaie de alge (ca cea pentru sushi), maruntit fin

ceapa verde sau ceapa alba taiata felii

seminte de susan pentru decor

Aceste alge consumate de japonezi te ajuta sa slabesti si sa traiesti mai mult

Cum se face ramenul japonez

Nu trebuie sa te sperie lista lunga de ingrediente, pentru ca gatitul propriu-zis se desfasoara foarte rapid!

Pune intr-o oala supa de pui, 3 catei de usturoi taiati in jumatate, 4 linguri de sos de soia, 1 lingurita de sos Worcestershire, o bucata de ghimbir taiata cat degetul mare, condimentele chinezesti, ardeiul iute si 300 ml de apa. Lasa totul pe foc mediu pana cand ajunge la punctul de fierbere, apoi da flacara la minim, pune capac si lasa sa mai fiarba timp de 5 minute.

Gusta supa si adauga zaharul si, daca simti nevoia, sos de soia in plus sau ardei iute, daca iti place gustul mai picant.

Gateste taiteii ramen, urmand instructiunile de pe ambalaj, apoi scurge-i si pune-i deoparte.

Feliaza carnea de porc sau de pui gatita, prajeste-o in 2 lingurite de ulei de susan pana cand incepe sa se rumeneasca, apoi da-o deoparte.

Reteta e pentru patru portii.

Pune taiteii ramen in boluri, apoi adauga carne, spanac, oul fiert. Peste toate acestea pune zeama pe care ai preparat-o pana cand umpli bolul.

Presara deasupra o foaie de alge maruntita, ceapa taiata felii fine si seminte de susan.

Dieta japoneza: ce mananca japonezii, poporul cu cea mai mica rata a obezitatii din lume

Aceasta reteta de ramen se face foarte simplu si contine putine calorii, asadar o poti manca mai des in aceasta iarna, pentru a te incalzi si a te alina in zilele friguroase!

Foto: Instagram/@food_farmer7