Nu orice pandispan invelit in frisca si decorat cu ciocolata, visine sau cirese se poate numi tort Padurea Neagra. De aceea, ingredientele sunt foarte importante: frisca naturala, visine, cirese, rachiu de cirese si ciocolata neagra de calitate.
Ingrediente pentru vestitul tort Padurea Neagra:
Pentru blatul cu cacao
128 de grame de cacao pudra
256 de grame de faina alba
400 de grame de zahar alb
500 mililitri de lapte batut
2 lingurite cu praf de copt
1/2 de lingurita cu bicarbonat de sodiu
1 lingurita cu sare de mare
125 mililitri de ulei vegetal
60 mililitri de ciocolata neagra topita la abur
4 oua mari
Pentru crema
800 mililitri de frisca naturala pentru batut, cu 30% grasime
350 de grame de visine decongelate sau cirese din compot
125 de grame de zahar pudra
2 linguri de lichior de cirese
2 linguri de sirop din compot de cirese
Ciocolata neagra razuita
Cirese confiate pentru ornat
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste doua tavi rontunde pentru blat.
Intr-un bol mare se combina cacaua pudra, faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Intr-un bol separat se amesteca laptele batut cu uleiul si ouale. Se toarna gradual amestecul lichid peste ingredientele uscate.
Se adauga ciocolata neagra topita, apoi se imparte amestecul in cele doua tavi.
Se introduc la cuptor timp de 35-40 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea curata.
Se bate bine smantana pentru frisca, iar la final se adauga cate putin din zaharul pudra si lichiorul de cirese.
Dupa ce s-au racit ambele blaturi, se sectioneaza pe la mijloc. Se intinde crema peste blat, se presara cirese sau visine, dupa care se repeta procesul pana cand termini ingredientele.
Pastreaza putina frisca pentru ornat!
Orneaza tortul cu frisca ramasa, presara ciocolata rasa si decoreaza cu ciresele confiate.
Foto: Shutterstock.com