Este foarte aromat, incredibil de gustos si este perfect pentru o cina in doi, in serile reci de iarna. Combina-l cu orez basmati fiert impreuna cu cateva bucati de cuisoare pentru a capata o aroma deosebita.
Daca vrei o reteta vegetariana, incearca un curry cu naut si ananas
Ingrediente pentru curry de pui si conopida:
-1 lingura de ulei vegetal;
-2 pulpe de pui, fara piele, taiate;
-ó ceapa, tocata marunt;
-1 ardei gras, taiat felii subtiri;
-1/4 de conopida, taiata in inflorescente;
– 3 linguri de pasta de curry;
– 250 ml supa de legume;
– 200 gr de rosii tocate;
-1 frunza de dafin;
– o mana de Frunze de coriandru, tocate marunt, pentru decorare;
-1/2 lamaie, taiata felii.
Supa de linte are un gust mai bun cu un pic de curry!
Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie nonaderenta si se calesc timp de 5 minute carnea de pui si ceapa, impreuna cu un praf de sare, pana cand ceapa incepe sa se inmoaie iar carnea de pui a inceput sa se rumeneasca.
Se adauga ardeiul gras si conopida si se gatesc inca 5 minute, amestecand ocazional. Apoi se adauga pasta de curry si se gateste 1-2 minute pana cand incepe sa se simta mirosul, apoi se adauga supa de legume, rosiile si frunza de dafin.
Pasta de curry complimenteaza perfect si o portie delicioasa de midii
Se lasa la fiert timp de 10 minute sau pana cand sosul a inceput sa se ingroase iar carnea de pui este gatita complet. Se garniseste cu coriandru si piper negru si se serveste alaturi de felii de lamaie.
Foto: Shutterstock.com