Branza cremoasa si dulceata caiselor uscate, alaturi de frunzele de menta, dau nastere unui desert care iti va aduce aminte de zilele de vacanta insorita.
Desertul favorit al lui Mandy Moore: tarta cu dovleac, fara gluten
Ingrediente pentru tarta cu mascarpone si caise uscate:
-1 aluat de tarta, cu diametru de 20 cm, copt;
-250 gr. de mascarpone;
-50 gr. de zahar;
-1 pastaie de vanilie, curatata de seminte;
– 100 ml de amestec de lapte si smantana semidegresata;
-150 gr. de caise uscate, tocate marunt;
– 30 ml de vin de marsala;
– 1 mana de frunze de menta proaspata, tocata.
Tarta cu ciocolata, caramel si alune a lui Jamie Oliver
Mod de preparare:
Intr-un castron mic se pun caisele uscate iar deasupra se toarna vinul de marsala. Se lasa la infuzat timp de cel putin 20 de minute.
Intr-un alt castron se amesteca mascarpone cu zaharul si semintele de vanilie, apoi se adauga treptat amestecul de lapte si smantana si se amesteca bine pana cand se obtine o consistenta relativ cremoasa.
Se adauga jumatate din cantitatea de caise infuzate in marsala, se amesteca pentru incorporare si apoi se toarna compozitia pe foaia de aluat coapta.
Se orneaza cu restul de caise si se adauga frunze de menta tocate. Se da la frigider pentru 2-4 ore inainte de servire.
Cheesecake cu ricotta, mascarpone si ciocolata – o reteta fara gluten
Foto: Shutterstock.com