Un desert nu trebuie sa iti dea batai de cap. Daca esti de acord cu noi, atunci vei fi incantata de aceasta reteta. Ciocolata cu unt de arahide o poate face oricine. Ai nevoie de cateva ingrediente bune si forme pentru briose.
Untul de arahide se combina foarte bine cu ciocolata, insa de obicei se folosesc in retete mai complicate de prajituri, care necesita coacere si mai multe etape. Daca vrei sa folosesti aceste doua ingrediente pentru un desert simplu, rapid si fara zahar rafinat, trebuie sa incerci aceasta combinatie.
Ingrediente pentru ciocolata cu unt de arahide:
150 de grame de unt de cacao presat la rece
5 linguri cu pudra de cacao (de preferat raw, neprocesata)
5 linguri cu sirop de orez brun sau de artar
Unt de arahide natural
Sare
Mod de preparare
Untul de cacao se razuiste intr-un bol care se pune apoi la bain marie. Se amesteca untul pana cand se topeste. Se adauga siropul si putina sare, amestecand bine.
Se adauga pudra de cacao treptat, dupa care se toarna cate putin in fiecare forma pentru briose.
Se introduc la congelator 5 minute, apoi se adauga unt de arahide si un alt strat de ciocolata.
Se pun din nou la congelator 10 minute.
Foto: Shutterstock.com