Este un desert delicios care nu contine nici faina si nici zahar, fiind o alternativa perfecta daca ai intoleranta la gluten sau pur si simplu incerci sa eviti faina si zaharul.
Hummus din fasole alba si dovleac
Ingrediente pentru tarta cu dovleac, fara gluten:
Pentru blat:
-256 gr de faina de migdale sau de alune;
-1/2 lingurita de sare de Himalaya;
-2 linguri de ulei de cocos;
-1 ou.
Pentru umplutura:
-700 gr de piure de dovleac;
-3 oua;
-60 ml lapte de cocos sau lapte de migdale;
-60 ml sirop de artar;
– 1 lingura de pudra de scortisoara;
-1 lingurita de amestec de condiment pentru dovleac (cuisoare, nucsoara si ghimbir);
-1 lingurita de extract de vanilie;
– un praf de sare de Himalaya.
Mod de preparare:
Pentru blat: Se incinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un castron, apoi se adauga uleiul de cocos si oul si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Daca amestecul este prea uscat, se adauga ulei. Aluatul rezultat se pune pe fundul unei tavi de tarte si se preseaza intr-un strat uniform.
Pentru umplutura: Folosind un mixer de mana sau unul de bucatarie se amesteca piureul de dovleac si ouale. Apoi se adauga treptat laptele de cocos sau migdale, siropul de artar, scortisoara, amestecul de condiment pentru dovleac, extractul de vanilie si sarea. Se toarna peste blat si se da la cuptor timp de 30 de minute, acoperind tava cu folie de aluminiu.
Dupa 30 de minute se inlatura folia si se continua gatirea timp de 15-20 de munute sau pana cand centrul tartei s-a intarit. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit, apoi se pune in frigider pentru a se intari peste noapte sau se poate servi calda, cu un topping de frisca.
Foto: Shutterstock.com