Caldura si aroma condimentelor orientale se imbina de minune cu gustul delicat al laptelui de migdale, iar faina fara gluten face ca acest desert sa fie potrivit si pentru cei care au intoleranta la gluten. Un desert delicios, numai bun de savurat alaturi de o cana de ceai sau cafea aburinda.
Gogosi sau placinta cu mere? De ce nu amandoua?
Ingrediente pentru gogosi vegane cu glazura de sirop de artar:
-265 gr de faina fara gluten;
-100 gr de zahar de trestie, nerafinat;
-2 lingurite de praf de copt;
-1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu;
-1/4 lingurita de sare;
-1 lingurita de scortisoara, macinata;
-1/4 lingurita condiment 5 spice;
-1/4 lingurita cardamom macinat;
-1/4 lingurite cuisoare macinate;
-1/2 lingurita de ghimbir macinat;
-330 ml lapte de migdale;
-65 ml ulei de cocos, topit si racit;
-1 lingurita de extract de vanilie.
Gogosi banana bread cu glazura de ciocolata
Pentru glazura de sirop de artar:
-120 gr de zahar pudra;
-1/2 ingurita de scortisoara macinata;
-2 linguri de sirop de artar;
-2-3 lingurite de lapte de migdale.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ia o tava pentru donuts si se unge cu ulei sau cu grasime vegetala pentru gatit. Se pun toate ingredientele uscate intr-un castron si se amesteca, apoi se lasa deoparte. Intr-un alt castron se amesteca bine toate ingredientele lichide pana cand se omogenizeaza.
Se toarna ingredientele lichide peste cele uscate si se amesteca pana cand se combina. Nu trebuie amestecate foarte mult timp. Aluatul rezultat se pune intr-o punga pentru ornat si se taie unul dintre colturile acesteia. Se umplu formele de gogosi pe 3 sferturi cu aluatul din punga, apoi se introduc la cuptor pentru 10-12 minute sau pana cand mijlocul fiecarei gogosi este complet gatit.
Poti testa acest lucru intepand cu o scobitoare in mijlocul gogosii. Daca scobitoarea iese curata atunci gogosile sunt gata.
Gogosi cu dovleac si mirodenii
Pentru a face glazura, se combina toate ingredientele intr-un castron adanc, pana cand se obtine un amestec omogen. Dupa ce s-au racit, gogosile se trec prin glazura de sirop de artar si se orneaza cu nuci pecan. Se lasa 30 de minute ca sa se intareasca glazura, apoi se pot servi.
Foto: Shutterstock.com